Šlágr pro Ladies! Vinohrady přetlačily Liberec a poradily si i s Turnovem

11. 10. 2020

Ženy A

4 minuty čtení

Ženské áčko čekala těžká prověrka. Ladies se v pátém kole 1. ligy utkaly s Libercem, který ještě v minulé sezoně působil v nejvyšší soutěži. Svěřenkyně kouče Sigla zvládly koncovku zápasu lépe a těžkého soupeře přetlačily 5:4. V kombinaci s nedělním triumfem nad Turnovem to znamená posun na první příčku tabulky.

Z utkání uplynulo pouhých 11 vteřin a už se měnilo skóre. Snopová skvěle vybojovala míček, pohotově zakončila a překvapila jak hostující obranu, tak brankářku Klabanovou. Od deváté minuty pak v krátkém sledu padlo několik branek. Nejprve srovnala střelou z dálky Rumlová. Jen o pár vteřin později po rychlém brejku předložila Reischlová míček do vyložené šance Kolafové, která se nemýlila a vrátila vedení na stranu SKV.

V desáté minutě bylo na domácí střídačce ještě veseleji. Nigrinová v přesilovce natáhla ke střele a její přízemní pokus zapadl k tyčce. Liberec dokázal do konce úvodní části alespoň snížit. První pokus Novákové ještě dokázala Kuchyňková vyrazit, na dorážku už ale nedosáhla. Prostřední část vyšla lépe Severočeškám. V úvodu využila chyby ve vinohradské rozehrávce Nováková a svým druhým zásahem v utkání zařídila vyrovnání.

Nejlepší hráčka hostujícího týmu pak měla prsty i ve čtvrté brance hostů. V přesilovce předložila míček Vrzalové a ta poslala Liberec poprvé v utkání do vedení. Zatímco druhá část patřila hostům, poslední dějství vyšlo Vinohradským. Ve 47. minutě Kutnarová po standardní situaci vyslala míček na bránu a další přízemní pokus skončil za brankovou čárou.

Ve 49. minutě si Reischlová šikovně vyběhla s míčkem od mantinelu a i ona střelou po zemi nachytala jinak skvěle chytající brankářku Liberce. Severočešky na konci duelu zvýšily svou střeleckou aktivitu, ale na vyrovnání nedosáhly ani v závěrečné početní převaze. „Na 1. ligu top utkání s top soupeřem. Zápas jsme ubojovali a získali tři body do tabulky,“ zhodnotil střetnutí asistent trenéra SKV Pavel Doubek.

TJ Sokol Královské Vinohrady - Crazy girls FBC Liberec 5:4 (3:2, 0:2, 2:0)

Branky a nahrávky: 1. Snopová, 9. Kolafová (Reischlová), 10. Nigrinová (Bursová), 47. Kutnarová (Trunečková), 49. Reischlová (Trunečková) - 9. Rumlová (Vrzalová), 13. Nováková (Voříšková), 21. Nováková, 35. Vrzalová (Nováková). Rozhodčí: Provazník, Brak. Vyloučení: 2:3. Využití: 2:1.

Sestava SKV: Kuchyňková - Trunečková, Dobisíková, Kratochvílová, Chlebcová, Bartůňková, Skalická - Kutnarová, Nigrinová (C), Snopová - Kolafová, Reischlová, Bližňáková - Kalistová, Bursová, Kisugite - Kruberová, Hošková. Trenéři: Sigl, Doubek, Hrušková.


Ladies chtěly vydřené páteční body potvrdit v neděli. Do utkání s Turnovem nastupovaly v pozici jasného favorita. Jenže soupeřky se dostaly do vedení jako první, když se v sedmé minutě prosadila Brabcová. Pak vzala zodpovědnost na sebe Lucie Kisugite a dvěma přesnými zásahy strhla vývoj na stranu SKV. Následně domácí hráčky během druhé třetiny nastřílely šest branek a tím vnesly klid do své hry.

Turnov ještě dokázal skóre zkorigovat, ale na výhře vinohradských florbalistek to už nic nezměnilo. „Turnov hrál velmi dobře a fyzicky se s námi opravdu držel až do konce zápasu. Měli jsme dnes hodně hezkých momentů, ale taky hodně nepovedených. Musíme na sobě opravdu zapracovat, abychom mohli pomýšlet na úspěch v letošní sezoně,“ řekl k utkání Pavel Doubek. Minimálně 14 dní se teď hrát kvůli vládním opatřením nebude. Doufejme, že období bez florbalu bude co nejkratší.

TJ Sokol Královské Vinohrady - TJ Turnov 9:5 (2:1, 6:1, 1:2)

Branky a nahrávky: 7. Kisugite (Kalistová), 11. Kisugite (Bursová), 25. Nigrinová (Kolafová), 26. Kutnarová (Nigrinová), 28. Kalistová (Bursová), 36. Bližňáková (Hošková), 38. Bližňáková (Reischlová), 39. Dobisiková (Trunečková), 48. Bližňáková (Bartůňková) - 7. Brabcová (Bittnerová), 34. Brabcová (Bittnerová), 40. Štěpánková (Vlková), 51. Bittnerová (Brabcová), 60. Vlková (Fišerová). Rozhodčí: Lipan, Mašín. Vyloučení: 0:0.

Sestava SKV: Kuchyňková - Trunečková, Dobisíková, Kratochvílová, Chlebcová, Bartůňková, Skalická - Kutnarová, Nigrinová (C), Snopová - Kruberová, Reischlová, Bližňáková - Kalistová, Bursová, Kisugite - Kolafová, Hošková. Trenéři: Sigl, Doubek, Hrušková.

Instagram

SKV Florbal

Společně K Vítězství

Začali jsme v partě kamarádů a malé tělocvičně o pár metrech. Postupem času se z nás stal velký klub, hrající elitní soutěže - Superligu mužů a 1. ligu žen.
Přesto jsme si však zvládli uchovat to nejdůležitější - rodinnou atmosféru a unikátní duch SKV.

Naším domovem je sportovní areál Sokola Vinohrady v samém centru Prahy. Místo s nesmazatelnou historií. Jsme hrdí, že jako součást Sokola můžeme psát její další kapitoly.