Mladí sokolové nezahálí ani během nepříznivé situace!

6. 12. 2020

Klub

4 minuty čtení

Individuální plán, společné online tréninky, taktické porady, návody, jak zlepšit techniku, nebo charitativní běhy. Tak pestrý je výčet činností, kterými mladí florbalisté a florbalistky SKV vyplňují svůj čas v době, která nepřeje sportování. V následujícím textu jsme se snažili shrnout situaci ve vinohradské mládeži.

Ti nejmladší se zapojili do charitativní akce

Nejmenší sokolové trénují dvakrát týdně online. „S dětmi cvičíme koordinace, posilujeme a snažíme se pracovat i s hokejkou. Tréninku se účastní pravidelně přibližně 30 dětí. Taky jsme se už dvakrát zúčastnili virtuálního závodu behamespolu.cz. První běh byl pro pandu červenou a do akce se zapojilo 13 malých sokolů. Druhý běh probíhá právě v těchto dnech, přičemž by nás už mělo být o něco víc, přidali se totiž i kluci z mladších žáků!“ popsala situaci u nejmladších florbalistů a florbalistek v SKV trenérka Lucka Šťastná.

Starší žáci už si zahráli fotbálek venku

První dva týdny po uzavření sportovních hal chodili starší žáci pravidelně trénovat do Riegrových sadů. V šestičlenných skupinkách rotovali při běhání a na stanovištích zaměřených na koordinaci a sílu. Další tři týdny pak strži plnili třikrát týdně individuální plán a zapisovali své výkony do tabulky.

„V listopadu jsme navíc rozjeli jednou týdně online video tréninky. Hráči posílali svá videa s domácím nácvikem techniky a vše jsme vždy společně rozebrali. Dále jsme si pouštěli inspirativní videa na rozvoj florbalové techniky z různých zdrojů. V posledním období chodíme dvakrát týdně ven na fotbálek. I přes slušnou zimu je účast téměř stoprocentní a nadšení ze hry i kamarádů je po delším čase zjevné,“ ohlédl se za uplynulým obdobím kouč starších žáků Vilém Svoboda.

Junioři a dorostenci čerpají inspiraci i ze světových šampionátů

Junioři trénuji individuálně třikrát až čtyřikrát týdně, někteří dokonce až šestkrát! „Přibližně jednou týdně jim přidáme nový trénink, aby měli určitou změnu,“ poodhalil Miroslav Purkrábek, trenér juniorského týmu. „Jednou za týden pak máme video poradu a pomocí aplikace s elektronickou tužkou detailně rozebíráme jednotlivé situace,“ popsal Purkrábek virtuální setkání. Nutno také podotknout, že řada juniorů se připravuje s A týmem. Konkrétně jde o čtyři hráče do pole a dva brankáře.

Společně s juniory trénují v jedné skupině dorostenci. „Podobně jako strži i dorostenci už si stihli zahrát fotbálek venku,“ dodal Vilas Svoboda. A rovněž hráči dorostenecké kategorie se účastní zmíněných video rozborů, které vede kouč Purkrábek. Mladí sokolové mimo jiné čerpali při video poradách inspiraci například také z posledních dvou světových šampionátů.

Na trénink nezanevřely ani mladé florbalistky

V dobré fyzické kondici se snažily udržovat i členky dívčí vinohradské mládeže. 

„Během nucené pauzy jsme přešli na tři individuální tréninkové jednotky týdně zaměřené především na rychlost, vytrvalost a sílu. V tomto režimu jsme pak fungovali pár týdnů. Později jsme do tréninkového plánu zařadili několik online tréninků. Sice to není ta nejšťastnější forma a nedá se tak nacvičit vše, ale rozhodně jsou tyto tréninky prospěšné pro udržení komunikace mezi sebou,“ je si jistý kouč dorostenek a juniorek Šimon Král.

Podobně pracovaly také mladší kategorie. „Holky měly dvakrát týdně individuál a nám trenérům posílaly zpětnou vazbu. Chválím je, že plán svědomitě plní. Doufám, že se rychle dostaneme do starých kolejí a navážeme na tréninky z doby před vládními opatřeními,“ doufá trenér mladších a starších žákyň Jakub Jestříbek. A věříme i my všichni, že se situace kolem pandemie koronaviru brzy zlepší a všichni sokolové se budou moci co nejdříve vrátit zpět k plnohodnotnému tréninku!

Instagram

SKV Florbal

Společně K Vítězství

Začali jsme v partě kamarádů a malé tělocvičně o pár metrech. Postupem času se z nás stal velký klub, hrající elitní soutěže - Superligu mužů a 1. ligu žen.
Přesto jsme si však zvládli uchovat to nejdůležitější - rodinnou atmosféru a unikátní duch SKV.

Naším domovem je sportovní areál Sokola Vinohrady v samém centru Prahy. Místo s nesmazatelnou historií. Jsme hrdí, že jako součást Sokola můžeme psát její další kapitoly.