Sokolové uzavřou základní část střetnutím s Libercem

4. 3. 2021

Muži A

2 minuty čtení

Důstojně zakončit základní část Livesport Superligy, dobře se naladit na blížící se klíčovou část sezony a potěšit diváky u obrazovek. S takovými cíli půjdou sokolové do bitvy s Libercem. Duel 26. kola se uskuteční v neděli od 17 hodin v Rieger aréně. Video přenos budou komentovat Gustav Ondrejčík a Richard Klíma.

První vzájemné měření sil bylo plné obratů. Vinohradští nejprve vedli na začátku ledna v Liberci 1:0 po trefě Zbyňka Stuchlíka. Domácí se pak ale prosadili třikrát v řadě a naopak hostům se dlouho střelecky nedařilo. Prolomení přišlo až na přelomu druhé a třetí části. Postupně se prosadili Milan Bína, Michal Strachota, Lukáš Gregor a znovu Milan Bína.

Vinohrady tak vedly 5:3 a mířily k výhře. Jenže sokolům nevyšel závěr. Dvě trefy Valeše poslaly zápas do prodloužení. V něm gól nepadl, a proto rozhodly až nájezdy. Úspěšnější byli Severočeši, kteří tak brali dva body. Vzájemné bitvy bývají plné zajímavých momentů. Památná je série 2. kola play down, ve které Vinohradští porazili Liberec 4:1 na zápasy a následně vybojovali záchranu v nejvyšší soutěži. Naopak FBC muselo do 1. ligy.

Nejproduktivnějším hráčem severočeského celku je tradičně Radek Valeš. V dosavadním průběhu sezony nasbíral 37 bodů. Pozor si bude muset vinohradská obrana dát také na ofenzivního beka Martina Čermáka či na šikovného Prokopa Ferdana. Soupeř má velmi kvalitní brankářskou dvojici. Danielu Mückovi kryje záda velezkušený Ivan Ponomarev.

Liberec vyhrál tři z posledních pěti zápasů, přesto na vytouženou účast v play off nedosáhne a už má jisté deváté místo. Pro Severočechy tak půjde o poslední zápas v této sezoně, jelikož devátá příčka sice nezaručuje postup do play off, je ovšem garancí záchrany v Livesport Superlize bez nutnosti účastnit se play down. Také sokolové už mají své jisté - po základní části obsadí 13. příčku.

26. kolo Livesport Superligy:

7. 3., 17:00 TJ Sokol královské Vinohrady - FBC Liberec
Rieger aréna | ONLINE | VIDEO | BULLETIN

Instagram

SKV Florbal

Společně K Vítězství

Začali jsme v partě kamarádů a malé tělocvičně o pár metrech. Postupem času se z nás stal velký klub, hrající elitní soutěže - Superligu mužů a 1. ligu žen.
Přesto jsme si však zvládli uchovat to nejdůležitější - rodinnou atmosféru a unikátní duch SKV.

Naším domovem je sportovní areál Sokola Vinohrady v samém centru Prahy. Místo s nesmazatelnou historií. Jsme hrdí, že jako součást Sokola můžeme psát její další kapitoly.