Sokolové uzavřeli základní část prohrou s Libercem, v play down vyzvou Hattrick

7. 3. 2021

Muži A

4 minuty čtení

Oba týmy už měly před závěrečným duelem základní části své jisté. Vinohrady čeká play down a Liberec se po solidní sezoně musel spokojit s devátou příčkou znamenající bezpodmínečnou záchranu. Přesto se ve 26. kole Livesport Superligy hrálo o čest. Vinohradští se snažili držet krok, ale nakonec prokázal Liberec dobrou formu a zvítězil v Rieger aréně vysoko 11:4.

Gólový účet střetnutí otevřel v osmé minutě liberecký matador Petr Salát, který se prosadil poprvé po svém comebacku do nejvyšší soutěže. Zanedlouho se domácím podařilo srovnat. Jan Fiala překvapil brankáře Mücka a protlačil míček kolem přední tyčky až do sítě. Nadcházející minuty Vinohradským nevyšly zejména v defenzivě. Stránský od mantinelu naservíroval míček na volného Martina Čermáka, který se ze středu hřiště nemýlil.

O chvíli později Liberečtí navýšili své vedení. Rozkovec ještě vyšperkoval situaci zpětnou přihrávkou na Jana Šoltyse a ten se nemýlil. Hostům navíc ideálně sedl vstup do druhého dějství. Svěřenci kouče Skružného přidali další tři branky a rázem vedli 6:1. Domácí trenéři zareagovali oddechovým časem a pak se hra SKV alespoň na čas zlepšila. Vinohrady zvýšily nasazení, důraz a střeleckou aktivitu.

Výsledkem bylo snížení a nadějný stav. Po bekhendové přihrávce Skřivánka přišpendlil míček pod horní tyčku Michal Strachota. O chvíli později si Martin Skřivánek připsal další asistenci, tentokrát vybídl ke skórování Petra Hartmana. A vydařenou pasáž domácího celku podtrhl Zbyněk Stuchlík, když natáhl ze střední vzdálenosti po šikovné asistenci Milana Bína a míček se od tyčky odrazil do sítě.

Vinohradští ještě mohli pomýšlet na zvrat, jenže Liberec takový scénář jasně odmítl. Ve 43. minutě se štěstím skóroval Radek Valeš, tentýž hrát pak na zlatém podnosu připravil gól pro Čermáka a Liberec svou výhru zpečetil třemi úspěšnými zásahy. Na Vinohradech zvítězil 11:4 a rozloučil se se sezonou ve velkém stylu. Naopak sokolové musejí před blížícím se bojem o udržení řadu věcí vyladit.

„I když jsme si jasně říkali, že utkání chceme vyhrát, tak jsme do něj nevstoupili dobře. Liberec byl rychlejší, ať už v pohybu s míčkem či bez míčku. My jsme byli pomalí a prohrávali jsme souboje. Teď se musíme dobře připravit na soupeře v play down,“ podotkl po utkání trenér David Bouša. Sokolové se koncem března utkají s Hattrickem Brno.

TJ Sokol Královské Vinohrady – FBC Liberec 4:11 (1:3, 3:3, 0:5)

Branky a nahrávky: 10. Fiala (Z. Stuchlík), 27. Strachota (Skřivánek), 28. Hartman (Skřivánek), 31. Z. Stuchlík (Bína) – 8. Salát (Kárník), 14. Čermák (Stránský), 19. Šoltys (Rozkovec), 23. Stránský (Wiener), 24. Ferdan (Kopecký), 26. Kopecký (Ferdan), 43. Valeš (Čermák), 45. Čermák (Valeš), 48. Ferdan, 55. Stránský (Wiener), 58. Dlesk (Kopecký). Rozhodčí: Drápal, Pospíšil. Vyloučení: 2:1. Využití: 0:2. Hráno bez diváků.

Sestava SKV: Šantora - Čuda, Cabejšek, O. Stuchlík (C), Gold, Jelínek, Vnuk - Klápa, Strachota, Bína - Fiala, Z. Stuchlík, Gregor - Lebeda, Skřivánek, Hartman. Trenéři: Kotlas, Bouša.

Instagram

SKV Florbal

Společně K Vítězství

Začali jsme v partě kamarádů a malé tělocvičně o pár metrech. Postupem času se z nás stal velký klub, hrající elitní soutěže - Superligu mužů a 1. ligu žen.
Přesto jsme si však zvládli uchovat to nejdůležitější - rodinnou atmosféru a unikátní duch SKV.

Naším domovem je sportovní areál Sokola Vinohrady v samém centru Prahy. Místo s nesmazatelnou historií. Jsme hrdí, že jako součást Sokola můžeme psát její další kapitoly.