Martin Skřivánek: Na play down se musíme připravit v hlavě

15. 3. 2021

Muži A

2 minuty čtení

V závěru základní části se útočník Martin Skřivánek po delší odmlce vrátil do sestavy Vinohrad. Vyléčil nepříjemné zranění a trenérům bude k dispozici v klíčové fázi sezony. Sokolové na konci března rozjedou sérii 1. kola play down, ve které budou čelit brněnskému Hattricku.

Závěrečné kolo základní části Vinohradským vůbec nevyšlo a s Libercem prohráli jasně 4:11, přičemž domácím se nepovedla hlavně třetí část, ve které od Severočechů obdrželi pět branek. „Poslední zápas s Libercem se celkově nepovedl, měli jsme obrovské množství ztrát a soupeř nás za to potrestal,“ ohlédl se za nevydařeným duelem Martin Skřivánek.

Šikovný forvard odehrál vinou zdravotních problémů v letošním ročníku Livesport Superligy pouze 13 zápasů. „Svalové zranění je vždycky nepříjemné. Naštěstí jsem měl po celou dobu dobře připravený program a léčil jsem sval v pohybu, proto návrat nebyl tak náročný,“ popsal průběh svojí rekonvalescence.

Poslední březnový víkend sokolové rozjedou boj v play down. V následujících dvou týdnech se tedy budou na vrchol sezony intenzivně chystat. Na co konkrétně? „Těch věcí je určitě více, za mě ta nejdůležitější je pořádně se připravit v hlavě. Během série nastanou náročné momenty, se kterými je potřeba počítat a překonat je,“ je si vědom 24letý útočník.

Vinohradský špílmachr rovněž kvituje, že konkurenci v kádru zvýšili během sezony mladíci Vojtěch Klápa, Jiří Lebeda a Patrik Chládek. „Kluci ze Startu (Lebeda a Chládek) jsou u nás kratší dobu, u nich je potřeba během dvou týdnů zapracovat na systémových věcech. Jinak jsou všichni tři vítanými posilami, které zvednou konkurenci a kvalitu tréninků. Jejich čas ještě určitě během play down přijde,“ odhaduje Skřivánek.

Instagram

SKV Florbal

Společně K Vítězství

Začali jsme v partě kamarádů a malé tělocvičně o pár metrech. Postupem času se z nás stal velký klub, hrající elitní soutěže - Superligu mužů a 1. ligu žen.
Přesto jsme si však zvládli uchovat to nejdůležitější - rodinnou atmosféru a unikátní duch SKV.

Naším domovem je sportovní areál Sokola Vinohrady v samém centru Prahy. Místo s nesmazatelnou historií. Jsme hrdí, že jako součást Sokola můžeme psát její další kapitoly.