Michal Kotlas a David Bouša nadále povedou vinohradský tým!

2. 4. 2021

Muži A

4 minuty čtení

Mají za sebou specifickou sezonu poznamenanou pandemií koronaviru, chuť pokračovat jim ale uplynulý náročný ročník nevzal. A proto se Michal Kotlas a David Bouša s vedením vinohradského klubu dohodli na prodloužení spolupráce a A tým budou z lavičky koučovat i v nadcházející sezoně!

Třináctá příčka, čtyři výhry a zisk 14 bodů. Takové je vysvědčení SKV v superligové sezoně 2020/21. S ohledem na rozhodnutí Českého florbalu o postupech a sestupech bylo zrušeno play down, a tak se sokolové udrželi v nejvyšší soutěži bez boje. V sezoně nadcházející tak budou moci Vinohradští umístění vylepšit. V trenérském vedení bude nadále pokračovat duo David Bouša a Michal Kotlas.

„Chtěl bych ještě dodatečně poděkovat nejen našim trenérům, ale i všem hráčům A týmu za jejich nasazení, práci a odříkání v této podivné sezoně. Jsem samozřejmě moc rád, že jsme i pro tu příští udrželi nejvyšší soutěž - ale jen hráči a trenéři vědí, jak náročné bylo skloubit práci nebo studium s pravidelným testováním, tréninky a zápasy ve zběsilém termínovém tempu. Kluci měli to štěstí dělat sport, který je baví - a zároveň jsme měli to štěstí, že náš tým nemusel během sezony ani jednou do karantény,“ vrátil se ještě k předcházejícímu složitému ročníku prezident SKV Dalibor Nigrin.

„Ohledně další sezony jsme se s trenéry bavili už před koncem základní části a je skvělé, že jsme si s klukama opět plácli. Jsem rád, že bude pokračovat jejich započatá práce. Ze strany vedení je zde stoprocentní podpora. Věci, ve kterých chceme náš tým posouvat dál, vidíme stejně. Z letošní ne úplně výsledkově a herně podařené sezony si vezmeme ponaučení a ta příští snad bude pro SKV opět v tom správném slova smyslu pozitivní. Závěrem bych chtěl ještě poděkovat i všem našim partnerům a lidem, kteří nás v této nelehké sezoně podporovali!“ dodal prezident klubu Nigrin.

„Během letošní specifické sezony jsme jako tým nepředváděli zdaleka takové výkony, jaké bychom si asi všichni představovali. Konečné umístění na 13. místě je pro nás s Michalem zklamáním, protože jsme přesvědčeni, že tým má rozhodně na to se pohybovat na vyšších příčkách tabulky. I proto jsme naše další působení u týmu zvažovali. Od vedení SKV i hráčů cítíme důvěru, což je zároveň se snahou odčinit letošní nelichotivý dojem nejdůležitější důvod, proč jsme se rozhodli pro pokračování i v příští sezoně. Věřím, že ta už nebude poznamenána koronavirovými pauzami a že v ní můžeme opět útočit na play off! S tím jde ale do každého ročníku více týmů a my se musíme připravit lepé po všech stránkách,“ vytyčil cíle trenér David Bouša.

I jeho kolega Michal Kotlas se ohlédl za posledními měsíci. „Poté, co jsme se probojovali do play off, jsme jako tým neudělali prakticky nic navíc, abychom takový klubový úspěch zopakovali i v sezoně následující. Myslím, že i kvůli tomu se k nám v mnoha zápasech otočilo zády pomyslné sportovní štěstíčko. Jako klíčový moment pak vnímám nevydařený leden, kdy těch zápasů bylo mnoho a přišli jsme o hodně bodů. Se závěrem základní části jsme cítili zlepšení, nejen herní, ale i týmové. Nepodařilo se nám však brát body, protože i los jsme neměli úplně přívětivý a zůstali jsme těsně nad tabulkovým dnem,“ popsal nelehkou dobu Kotlas.

„Svoji funkci jsme vedení SKV nabídli. Vedení ji nepřijalo a dalo nám svou důvěru. Celkově je tato nevydařená sezona pro nás všechny zdviženým prstem a motivací pro další práci. Takto jsme v SKV končit rozhodně nechtěli, takže naše spolupráce s klubem se o jedno další období prodloužila. Hráči, kteří do toho jdou s námi, to vidí podobně. Je to dobrý základ, na kterém lze stavět,“ uzavřel svou výpověď Kotlas.

Instagram

SKV Florbal

Společně K Vítězství

Začali jsme v partě kamarádů a malé tělocvičně o pár metrech. Postupem času se z nás stal velký klub, hrající elitní soutěže - Superligu mužů a 1. ligu žen.
Přesto jsme si však zvládli uchovat to nejdůležitější - rodinnou atmosféru a unikátní duch SKV.

Naším domovem je sportovní areál Sokola Vinohrady v samém centru Prahy. Místo s nesmazatelnou historií. Jsme hrdí, že jako součást Sokola můžeme psát její další kapitoly.