Mládež se postupně probouzí k tréninku!

30. 5. 2021

Klub

3 minuty čtení

Dlouhé měsíce bez společných tréninků i florbalu. To už je nyní naštěstí minulost. Na konci dubna se mohla vinohradská mládež vrátit ke společným tréninkům venku a před týdnem následoval i očekáváný návrat do haly. Byť jsou ještě počty omezené, i takový posun vypadá s ohledem na podzimní a zimní lockdown velmi optimisticky.

V první polovině října došlo k přerušení všech soutěží i tréninkové činnosti. Epidemiologická situace se nelepšila, a tak se florbalisté a florbalistky z Vinohrad ke společným tréninkům vrátit nemohli. K zasádnější změně došlo až na konci dubna. Vinohradští trenéři tak během podzimu a prvních měsíců v letošním roce museli vymyslet jiné způsoby.

„Při covidem poznamenané sezoně jsme s naší partou pilně trénovali díky online tréninkům. Zúčastnili jsme se i online závodu na podporu zvířat ze ZOO. Jakmile to šlo, vyrazili jsme ven a potkávali jsme se v parku Pražačka, kde jsme se snažili co nejvíce si užít společnosti trenérů a spoluhráčů,“ popsala situaci u elévů trenérka Lucka Šťastná.

Celý trenérský štáb předvedl velkou dávku vynalézavosti. „Ke sportování jsme využili nejen donesených pomůcek, ale i diskgolfové hřiště. Také jsme vyzkoušeli tartanové hřiště, na kterém jsme konečně mohli vzít do ruky florbalku,“ dodala dlouholetá vinohradská trenérka.

Nadále zůstávají součástí tréninkové skupiny elévů a přípravky rovněž elévky. „Letos nám do mladších žákyň odešly čtyři naše odchovankyně a já jsem přesvědčený, že se ani mezi staršími holkami neztratí! Maya, Karolína, Tonka i Bětka udělaly za poslední rok zase velký pokrok! Do elévek nám dorostly nové naděje, takže se už těším, až budeme moct rozehrát novou sezonu! Stále také hledáme nové kamarádky do týmu, které si budou chtít florbal vyzkoušet!“ vyzval případné zájemkyně trenér Dalibor Nigrin.

Individuálně se od října rovněž mladší a starší žákyně, posléze trénovaly venku po dvojicích a později dokonce po deseti. „První společné tréninky proběhly spíš formou her a lehké kondice. Po návratu do haly budeme zase pilovat techniku, radovat se ze vstřelených gólů a užívat si hry se spoluhráčkami,“ nastínil plán kouč Jakub Jestříbek.

„Během pauzy jsme si vyzkoušeli spoustu ‚extrémních‘ podmínek pro trénování, ať už to bylo trénování po skupinkách, individuálně nebo venku v mrazu, dešti a poslední dny i ve vyšších teplotách. Avšak žádná z těchto jednotek se nevyrovná té v naší oblíbené hale. Na kondici jsme makali celé zimní období a nyní očekáváme, že se nám tvrdá práce vrátí a v halovém tréninku budeme fyzicky dobře připraveni,“ věří trenér dorostenek a juniorek Šimon Král.

Instagram

SKV Florbal

Společně K Vítězství

Začali jsme v partě kamarádů a malé tělocvičně o pár metrech. Postupem času se z nás stal velký klub, hrající elitní soutěže - Superligu mužů a 1. ligu žen.
Přesto jsme si však zvládli uchovat to nejdůležitější - rodinnou atmosféru a unikátní duch SKV.

Naším domovem je sportovní areál Sokola Vinohrady v samém centru Prahy. Místo s nesmazatelnou historií. Jsme hrdí, že jako součást Sokola můžeme psát její další kapitoly.