První zápas a hned hattrick! Cítil jsem se skvěle, přiznal Jiří Lebeda

23. 2. 2021

Muži A

2 minuty čtení

Společně s Patrikem Chládkem dorazil v minulém týdnu Jiří Lebeda do vinohradského kádru jako posila z kunratického Startu. A hned v prvním střetnutí se mladý forvard uvedl skvěle. Proti Vítkovicím nasázel během půl hodiny hattrick. Ani jeho výkon sice na body proti silnému soupeři nestačil, Lebeda ale jistě nastínil svůj potenciál.

Už po pěti minutách měl Lebeda na svém kontě dva góly. Nejprve ze vzduchu napálil míček za záda vítkovického brankáře Maláče a pak byl na konci bleskové souhry Hartmana a Skřivánka. „Cítil jsem se skvěle. Po prvním gólu jsem se uvolnil a už jsem nad ničím nepřemýšlel,“ ohlédl se za senzačním debutem ve žlutočerném dresu.

Sokolové hned třikrát nad Vítkovicemi vedli a ještě na začátku třetí části se drželi na dostřel. Pak hosté zabrali a nakonec zvítězili 9:6. „Jako lajně nám dopředu vyšel zápas poměrně dobře, jen škoda konečného výsledku. Myslím si, že nebylo nereálné v zápase urvat nějaký ten bod,“ cítil Lebeda šanci na lepší výsledek.

Lebeda přišel do Vinohrad těsně před koncem přestupníhí období. Z Kunratic s ním dorazil ještě další mladík Patrik Chládek. „Bylo to hotové vlastně během pár dní. Jeden den nám s Patrikem napsal Dejv Podhráský, že je možnost jít do SKV, když se 1. liga nehraje. A druhý den jsme už byli na prvním tréninku, kde jsme se domluvili, že se chceme poprat o příležitost v týmu,“ popsal okolnosti přesunu do SKV.

Instagram

SKV Florbal

Společně K Vítězství

Začali jsme v partě kamarádů a malé tělocvičně o pár metrech. Postupem času se z nás stal velký klub, hrající elitní soutěže - Superligu mužů a 1. ligu žen.
Přesto jsme si však zvládli uchovat to nejdůležitější - rodinnou atmosféru a unikátní duch SKV.

Naším domovem je sportovní areál Sokola Vinohrady v samém centru Prahy. Místo s nesmazatelnou historií. Jsme hrdí, že jako součást Sokola můžeme psát její další kapitoly.