Vinohrady budou nově součástí nejvyšší juniorské ligy!

9. 6. 2021

Junioři

3 minuty čtení

Vedení vinohradského florbalu se rozhodlo pro nadcházející ročník přihlásit juniorský tým do nejvyšší soutěže! Jde o důležitý krok, který by měl přispět k naplnění ambicí a cílů SKV. Mladí sokolové tak budou mít možnost konfrontovat se s dalšími kvalitním celky na tuzemské florbalové scéně. A profitovat z toho může jednoznačně i mužský A tým.

„Přihlášení juniorské nejvyšší ligy je pro nás prioritou. Chceme zajistit co nejlepší herní vytížení v tomto kritickém věku a zlepšit připravenost hráčů pro přechod do mužského týmu,“ vysvětlil rozhodnutí stát se součástí CE ligy juniorů Boleslav Kytka, sportovní ředitel SKV.

„Pro klub a hlavně pro superligový A tým je to dobrá zpráva a další správný krok, který navazuje na nové dlouhodobé cíle oddílu. Pro nás je důležité, aby mladí kluci, kteří budou dostávat šanci a budou se prát o místo v mužském A týmu, hráli tu nejkvalitnější soutěž, která u nás v jejich kategorii je,“ doplnil trenér A týmu Michal Kotlas. Společně s Davidem Boušou se netají tím, že je jim vlastní dávat prostor mladým hráčům.

Důkazem jsou Pavel Hájek, Marek Paštika, Jan Pinkas a další odchovanci, kteří už do mužského A týmu nakoukli a stali se jeho součástí. „Bude to krok dopředu nejen pro klub, ale hlavně pro naše mladé hráče, kteří tak budou mít zkušenosti z těžších zápasů. Zároveň si od toho také slibuji hladší přechod do superligy,“ popsal další výhody kouč Miroslav Purkrábek, jenž bude mít juniorský tým na starosti.

A silnějších soků se rozhodně neobává. „Tým máme silný a pracujeme spolu už od dorostenců, takže se nebojím, že by to kluci nezvládli. Zároveň bych ale chtěl soupisku o pár hráčů rozšířit, abychom zvýšili zdravou konkurenci. S nejvyšší juniorskou ligou a týmem v superlize máme novým šikovným hráčům co nabídnout,“ vytyčil cíl posílit mužstvo.

K dobrým výsledkům povede poctivá práce v tréninkovém procesu. „Určitě bychom chtěli hrát vyšší polovinu ligy a měřit se s co nejlepšími soupeři. Abychom ale na podzim prošli kvalifikací, budeme muset přes léto hodně zamakat. I proto do budoucna využijeme posilovnu, která teď na Sokole vzniká,“ uvedl Purkrábek detaily k letnímu přípravnému období.

Společná vize všech je jasná. „Našim cílem bude vygenerovat co nejvíce šikovných hráčů, kteří budou moct okusit a v budoucnu plně doplnit mužské áčko. S Davidem máme v plánu se u juniorů zapojit aktivně i trenérsky, abychom nastavili spolupráci a jednodušší návaznost mezi kategoriemi,“ dodal Kotlas na závěr.

Instagram

SKV Florbal

Společně K Vítězství

Začali jsme v partě kamarádů a malé tělocvičně o pár metrech. Postupem času se z nás stal velký klub, hrající elitní soutěže - Superligu mužů a 1. ligu žen.
Přesto jsme si však zvládli uchovat to nejdůležitější - rodinnou atmosféru a unikátní duch SKV.

Naším domovem je sportovní areál Sokola Vinohrady v samém centru Prahy. Místo s nesmazatelnou historií. Jsme hrdí, že jako součást Sokola můžeme psát její další kapitoly.