Posila do útoku! Vinohradský dres obleče Viktor Kopecký

22. 6. 2021

Muži A

2 minuty čtení

Po posezonních odchodech bylo jasné, že kromě obrany bude třeba posílit i útok. A proto do Rieger arény přichází zkušený forvard Viktor Kopecký. Odchovanec ústeckého florbalu si zahrál nejvyšší soutěž hlavně v dresu Bohemians a absolvoval také angažmá ve Future a na Chodově.

V nejvyšší soutěži má Kopecký na svém kontě 128 zápasů, ve kterých nasázel 83 branek a přidal 41 asistencí. Úctyhodná je jeho statistika v 1. lize, tedy ve druhé nejvyšší soutěži. Tam v dresu Ústí nad Labem nasbíral 111 utkání a neuvěřitelných 271 bodů (158+113).

Poslední dvě sezony působil v Bohemians, ale ročník 2020/2021 s týmem nedokončil. „Přemýšlel jsem, jestli ještě pokračovat v hraní na superligovém úrovni. Kamarád Daniel Cabejšek, se kterým jsem působil v Bohemians, mi říkal, jak to v SKV funguje a zda bych to nechtěl zkusit. Pak jsme si zavolali s trenéry a během deseti minut jsme se domluvili,“ popsal Kopecký okolnosti přesunu do Riegrových sadů.

A vytyčil si rovnou mety, kterých by chtěl dosáhnout. „Týmový cíl vidím v podobě vyhnutí se boje o záchranu. A když se zadaří, rádi bychom se podívali do play off. Co se týká osobní stránky, rád bych co nejvíce pomohl týmu k dosažení cíle v té roli, která mi bude přidělena,“ přiznala posila.

Kopecký už se s novými spoluhráči připravuje na novou sezonu. „Příprava je poměrně náročná. Je zase trochu jiná, než jakou jsem zažíval v posledních letech. Věřím, že budeme dobře připraveni,“ dodal šikovný střelec. VIktor Kopecký se tak po Davidu Ježkovi stal druhou posilou Vinohrad v letním přípravném období 2021.

Instagram

SKV Florbal

Společně K Vítězství

Začali jsme v partě kamarádů a malé tělocvičně o pár metrech. Postupem času se z nás stal velký klub, hrající elitní soutěže - Superligu mužů a 1. ligu žen.
Přesto jsme si však zvládli uchovat to nejdůležitější - rodinnou atmosféru a unikátní duch SKV.

Naším domovem je sportovní areál Sokola Vinohrady v samém centru Prahy. Místo s nesmazatelnou historií. Jsme hrdí, že jako součást Sokola můžeme psát její další kapitoly.