Mladý univerzál v SKV! Z Chodova přichází Ivan Pergler

14. 7. 2021

Muži A

3 minuty čtení

Kádr mužského A týmu posílí Ivan Pergler, který na Vinohrady míří z Jižního Města. V uplynulých dvou sezonách působil v kunratickém Startu až do doby, než došlo k přerušení 1. ligy. Pak sbíral superligové starty na Chodově. Nastoupit může kdekoliv v útoku.

Sezonu 2020/2021 načal Pergler ve Startu98, kde zapsal pět zápasů a osm bodů. Stejný počet bodů nasbíral také za Traverzu Mukařov v národní lize, kde měl vyřízený střídavý start, ovšem oněch osm bodů stihl zkompletovat za pouhé dva zápasy. Po přerušení nižších soutěží se vrátil zpět na Chodov, který ho odchoval pro velký florbal.

Na konci sezony přišel čas vyřešit další angažmá. „Sedli jsme si s Dejvem Podhráským a probrali možnosti do budoucna. Jednou z nich byl právě přesun na Vinohrady, kde bych měl získat více herního času než na Chodově a ukázat tak, že na superligu mám,“ popisuje Pergler okolnosti přestupu do Riegrových sadů.

Sokolové už za sebou mají dva měsíce letního přípravného období. „Samozřejmě, že je to jiné než na Chodově. Každý kondiční trenér má svůj vlastní styl, kterým připravuje tým. Já jsem s Bolkem spokojen, jen mi možná trochu chybí ještě více nějakého toho běhání na ovále,“ uvedl Pergler s úsměvem k letnímu drilu. Na příštím tréninku tak od kondičního kouče Bolka Kytky může očekávat několik koleček navíc.

A s jakými cíli do vinohradského mužstva 21letý útočník přichází? „Od sebe očekávám konzistentní výkony po celou sezonu, ať budu hrát kdekoliv. A od týmu píli a nasazení v každém zápase. Určitě se porveme o play off příčky a budeme chtít potrápit velké favority,“ dodal hráč, jenž bude v sezoně nosit číslo 84.

Snad mladý forvard naváže na ročník 2019/2020, ve kterém v 1. lize během 25 startů nastřádal 30 kanadských bodů. V play off pak přidal další čtyři. Útočný potenciál v něm tedy rozhodně je. SKV přivedlo už svou čtvrtou letní posilu. V uplynulém průběhu přípravy přišli obránce David Ježek, útočník Viktor Kopecký a brankář Petr Musil.

Instagram

SKV Florbal

Společně K Vítězství

Začali jsme v partě kamarádů a malé tělocvičně o pár metrech. Postupem času se z nás stal velký klub, hrající elitní soutěže - Superligu mužů a 1. ligu žen.
Přesto jsme si však zvládli uchovat to nejdůležitější - rodinnou atmosféru a unikátní duch SKV.

Naším domovem je sportovní areál Sokola Vinohrady v samém centru Prahy. Místo s nesmazatelnou historií. Jsme hrdí, že jako součást Sokola můžeme psát její další kapitoly.