Zlepšit produktivitu i souhru, zní z kabiny. SKV čeká druhé vystoupení v poháru

17. 8. 2021

Muži A

2 minuty čtení

První duel vrcholové části Poháru Českého florbalu hrubě ovlivnil výpadek Vinohradských v prostředním dějství. Sokolové inkasovali od Chodova během čtyř minut šest branek a domácí si nakonec dokráčeli pro jasnou výhru 9:3. Dnes se SKV utká ve druhém zápase skupiny s pražskou Spartou, utkání je na programu v Rieger aréně od 19 hodin!

Zajímavou soutěžní premiéru ve žlutočerném zažil Ivan Pergler, který nastoupil proti svému bývalému týmu. „Malá nervozita tam ze začátku samozřejmě byla, nicméně hned opadla a už ve druhém střídání jsem mohl otevřít skóre zápasu. Protože to bylo zrovna proti Chodovu, chtěl jsem moc vyhrát a hlavně se dobře předvést v novém dresu,“ přiznala letní posila SKV.

Hledat klíčovou pasáž utkání je zbytečné, svěřenci trenérů Kotlase a Bouši drželi s Chodovem krok do poloviny druhé části, pak přišel tvrdý direkt. „Když pomineme hrubě nepovedenou čtyřminutovku ve druhé třetině, kde jsme dostali šest gólů, což se prostě stávat nemůže, tak nás tlačila bota v proměňování jasných šancí,“ přidal Pergler další příčinu porážky.

Individuálně se Perglerovi zadařilo a zapsal dvě asistence, když přihrával na oba dva góly Štěpána Švejdy. „Za první body jsem samozřejmě rád a myslím si, že to celé lajně do útoku docela funguje. Uvidíme, jestli takhle zůstaneme i do sezony. Samozřejmě se teprve sehráváme a z toho plynuly některé individuální chyby. Doufám, že v dalších zápasech budeme ještě produktivnější a udržíme si to v celém ročníku,“ doufá Pergler.

Dnes se SKV střetne s pražskou Spartou. Ta vstoupila do poháru triumfem 7:4 na hřišti Ústí. Zápas se bude hrát od 19 hodin ve vinohradské sokolovně. Všichni příznivci jsou do odchozů Rieger arény zváni! Podmínkou pro umožnění vstupu do hlediště jsou negativní test (antigenní ne starší 72 hodin nebo PCR ne starší sedmi dnů), dva týdny po dokončeném očkování nebo potvrzení o prodělání covidu v posledních 180 dnech.

Instagram

SKV Florbal

Společně K Vítězství

Začali jsme v partě kamarádů a malé tělocvičně o pár metrech. Postupem času se z nás stal velký klub, hrající elitní soutěže - Superligu mužů a 1. ligu žen.
Přesto jsme si však zvládli uchovat to nejdůležitější - rodinnou atmosféru a unikátní duch SKV.

Naším domovem je sportovní areál Sokola Vinohrady v samém centru Prahy. Místo s nesmazatelnou historií. Jsme hrdí, že jako součást Sokola můžeme psát její další kapitoly.