Ladies jdou v poháru dál. Postup jim vynesly nedělní výkony

1. 9. 2021

Ženy A

2 minuty čtení

V sobotu ženský tým Vinohrad vítězství nevybojoval, v neděli se ale svěřenkyně koučů Doubka a Sigla zvedly a zapsaly dvě důležité výhry. Ty je v konečném zúčtování skupiny C Poháru Českého florbalu posunuly na postupovou třetí pozici. Ve druhém kole se Ladies utkají s plzeňskou Slavií.

Ženy nenastoupily do pohárových zápasů úplně v plné sestavě, přesto bylo jejich ambicí poprat se o co nejlepší umístění ve skupině. „Pohár splnil svůj účel. Ve čtyřech zápasech 3x15 minut čistého času jsme vyzkoušeli téměř dvacet hráček. V prvním zápase se Spartou jsme byli trochu zaskočeni rychlostí a důrazem soupeře a v kombinované sestavě nám to vůbec nešlo. Po velmi špatném výkonu jsme prohráli,“ ohlédl se za úvodním duelem, ve kterém Ladies padly 5:7, trenér Pavel Doubek.

Od tohoto neúspěchu se ale Vinohrady dokázaly odrazit. „S ambiciózními Prague Tigers jsme zlepšili výkon i tempo a po divokém závěru se nám podařilo odnést si ze zápasu remízu 3:3. Výborný výkon podaly juniorky, které si mohly poprvé vyzkoušet soutěžní utkání za ženský A tým,“ pochválil Doubek tým a vyzdvihl přínos mladých hráček. Do ostrého utkání áčka poprvé naskočily mladé hráčky Anna Bogdanová (ročník 2002), Kateřina Bílková (2002), Miriam Kaminski (2004) a Eliška Hladíková (2004).

Z nedělního programu si ženy odnesly plný počet šesti bodů. „Čekaly nás zápasy s méně náročnými soupeři, které se nám podařilo vyhrát. Obdiv zaslouží tým Benešova, jenž s osmi hráčkami dokázal najít síly a postoupit do dalšího kola. Celkově jsme rádi, že jsme velmi náročný program zvládli a nedošlo k žádnému zranění. Pohár přesně ukázal na čem máme pracovat,“ dodal Doubek na závěr. Společně s SKV postoupily ze skupiny C do dalšího kola týmy Sparty, Prague Tigers a Benešova.

Výsledky ženského áčka v 1. kole českého poháru:

TJ SKV - ACEMA Sparta Praha  UNYP 5:7
TJ SKV - Prague Tigers 3:3
TJ SKV - SK Florbal Benešov 15:0
TJ SKV - FBC Slavia Praha 6:2

Instagram

SKV Florbal

Společně K Vítězství

Začali jsme v partě kamarádů a malé tělocvičně o pár metrech. Postupem času se z nás stal velký klub, hrající elitní soutěže - Superligu mužů a 1. ligu žen.
Přesto jsme si však zvládli uchovat to nejdůležitější - rodinnou atmosféru a unikátní duch SKV.

Naším domovem je sportovní areál Sokola Vinohrady v samém centru Prahy. Místo s nesmazatelnou historií. Jsme hrdí, že jako součást Sokola můžeme psát její další kapitoly.