Letní přestupy: SKV přivedlo hráče na každý post!

9. 9. 2021

Muži A

5 minut čtení

SKV se v létě muselo na přestupovém trhu činit. Vinohradské řady totiž opustilo několik zkušených hráčů, a tak bylo potřeba kádr dostatečně doplnit. Do obrany proto přišel David Ježek, útok pak posílili Viktor Kopecký, Štěpán Švejda, Ivan Pergler a Vojtěch Klápa. Brankářskou dvojici utvoří s Karlem Šantorou novic Petr Musil. V nadcházejícím textu vám všechny posily SKV představíme.

Po odchodech Mariana Jelínka a Radovana Vnuka by měl obrannou řadu vyztužit David Ježek. 27letý obránce si dal od florbalu v uplynulém ročníku pauzu, předtím působil ve Spartě, Tatranu a Liberci. Jedná se o zkušeného hráče, který si debut v nejvyšší soutěži připsal už v roce 2010. V superlize má Ježek na svém kontě 277 startů, v nichž zapsal z pozice zadáka 79 bodů. V týmu je od začátku letní přípravy. „Myslím si, že máme tým na to, abychom zabojovali o play off. Moje osobní ambice jsou hrát stabilně s co největším přínosem pro tým tak, aby mě to bavilo a naplňovalo,“ řekl Ježek po přesunu do SKV.

Vinohradům se povedlo přivést velmi zvučnou posilu. Žlutočerný dres bude od nové superligové sezony oblékat také Viktor Kopecký, kanonýr, který střílel góly v Ústí i v Bohemians. V nejvyšší soutěži má Kopecký na svém kontě 128 zápasů, ve kterých nasázel 83 branek a přidal 41 asistencí. Úctyhodná je jeho statistika v 1. lize, tedy ve druhé nejvyšší soutěži. Tam v dresu Ústí nad Labem nasbíral 111 utkání a neuvěřitelných 271 bodů (158+113). Poslední dvě sezony působil v Bohemians, ale ročník 2020/2021 s týmem nedokončil. Teď načne v SKV novou výzvu!

Štěpán Švejda se narodil v roce 2002. Mladý útočník nasbíral za Mladou Boleslav celkem 17 startů, ve kterých zapsal jeden gól a jednu asistenci. Jinak nastupoval za juniorskou kategorii, nejvyšší soutěž juniorů ale zhatila pandemie koronaviru. Ze středočeského města teď Švejda zamířil posílit útok SKV. Dohoda s Boleslaví zní tak, že si ho kouč Petr Novotný může do svého týmu stáhnout před sezonou 2022/2023. 19letý forvard může hrát na levém křídle a ve žlutočerném dresu už se stihl zapsat dvěma góly v pohárovém střetnutí s Chodovem.

Společně s Karlem Šantorou by měl brankářskou dvojici utvořit 22letý Petr Musil. Mladý gólman působil poslední tři sezony v Mladé Boleslavi, kam v roce 2018 přestoupil z Pardubic a kde kryl záda zkušenému reprezentantovi Lukáši Bauerovi. Nadcházející ročník stráví v našem klubu na hostování. „Mám ambici co nejvíce pomoci klukům, abychom předváděli dobré výkony a umístili se v tabulce co nejvýš,“ uvedl mladý gólman po přesunu do Rieger arény.

Z Jižního Města dorazil do Rieger arény mladý univerzál Ivan Pergler. V uplynulých dvou sezonách působil v kunratickém Startu až do doby, než došlo k přerušení 1. ligy. Pak sbíral superligové starty na Chodově. Nastoupit může kdekoliv v útoku. Úvod sezony 2020/2021 se Perglerovi velmi vydařil. V prvoligovém Startu98 zapsal pět zápasů a osm bodů. Stejný počet bodů nasbíral také za Traverzu Mukařov v národní lize, kde měl vyřízený střídavý start, ovšem oněch osm bodů stihl zkompletovat za pouhé dva zápasy. Po přerušení nižších soutěží se vrátil zpět na Chodov, který ho pro velký florbal odchoval.

Na angažmá v SKV z minulé sezony naváže Vojtěch Klápa. Čerstvý juniorský mistr světa bude i v letošním ročníku v Rieger aréně hostovat ze střešovického Tatranu. V Livesport Superlize má šikovný útočník na svém kontě 20 utkání, ve kterých posbíral osm kanadských bodů. Sedm z nich přitom zapsal právě v dresu Vinohrad. Výkony ze sezony 2020/2021 mu vynesly pozvánku do juniorského týmu, který na konci srpna oslavil v Brně zlaté medaile.

Kromě výše zmíněných florbalistů se povedlo také definitivně dotáhnout přestup Jana Fialy, který v minulé sezoně v SKV hostoval z Traverzy Mukařov a nyní už je natrvalo sokolem. Prodloužení hostování z Bohemians se dočkal Daniel Cabejšek. Vinohradský A tým se naopak musel rozloučit s Dominikem Záněm, Radovanem Vnukem, Janem Svobodou (všichni B tým), Marianem Jelínkem (konec angažmá) a kariéru kvůli zdravotním problémům přerušil brankář Jiří Buchta.

Instagram

SKV Florbal

Společně K Vítězství

Začali jsme v partě kamarádů a malé tělocvičně o pár metrech. Postupem času se z nás stal velký klub, hrající elitní soutěže - Superligu mužů a 1. ligu žen.
Přesto jsme si však zvládli uchovat to nejdůležitější - rodinnou atmosféru a unikátní duch SKV.

Naším domovem je sportovní areál Sokola Vinohrady v samém centru Prahy. Místo s nesmazatelnou historií. Jsme hrdí, že jako součást Sokola můžeme psát její další kapitoly.