Shrnutí víkendu: Skvělí junioři slaví dvě výhry! Ladies také dvakrát za tři body

13. 9. 2021

Muži A

3 minuty čtení

SKV má za sebou úspěšný vstup do nového ročníku. O dvě důležitá vítězství se totiž postarali junioři, kteří premiérově naskočili v elitní soutěži. V její kvalifikace nejprve porazili jak Karlovy Vary, tak Kladno. Do dalších bojů si tak vybojovali dobrou pozici. Stoprocentní byly o víkendu i Ladies, které vyhrály dvakrát 9:1.

Junioři se s náročným programem popasovali dobře. Karlovy Vary v pátek zaskočili a odvezli si z jejich hřiště výhru 7:4. V sobotu pak na tento výkon navázali a porazili Kladno, které vede bývalý kouč SKV Martin Hovořák, těsně 4:3. „První třetinu kvalifikace jsme zvládli. Ukázali jsme si, že můžeme hrát i proti týmům, které tuto soutěž hrají už několik let, což je určitě motivace pro další část sezony. Každé vítězství je v kvalifikaci, kde nás čeká jen šest zápasů, důležité, . Byl to pro nás super start. Je už ovšem potřeba se koukat na další utkání, protože 6 bodů nám první místo ve skupině nezaručí,“ hlásí bojovně Marek Paštika, opora juniorů.

Ladies neponechaly nic náhodě a berou dvě shodná vítězství o osm branek. V prvním zápase řádila Ivana Hrušková, která zapsala hattrick a asistenci k tomu, tři body přidala Karolína Snopová. Ve druhém střetnutí se nejvíce předvedla kapitánka Aneta Nigrinová. Ta posbírala pět bodů za dva góly a tři nahrávky. „Ve druhém víkendovém zápase hrál soupeř ve veliké rychlosti i kvalitě, ale to my také. Více takových utkání!“ hodnotil druhý triumf během dvou dnů trenér ženského áčka Pavel Doubek.

Dobrý vstup do sezony zažila i mužská Benfika. Bez několika hráčů základní sestavy přehrála Kutnou Horu 6:3. Hattrickem se o to přičinil Jan Švejda. Po dlouhé době se v sestavě B týmu objevil staronový kapitán Jonáš Sigl, jenž během utkání stihl úplně všechno - nasbírat tři asistence, dostat se do šancí a navrch utržit ránu v obličeji. Nedařilo se naopak céčku. Celtics museli nastoupit v Berouně s úzkým kádrem a s únavou v nohách ze sobotního zápasu béčka. Výborně hrající Slaný byl o třídu lepší, nad Nebušicemi kluci vedli, ale vlastními chybami o nadějné vedení v závěru přišli.

VÍKENDOVÉ VÝSLEDKY:

Ženy A:
TJ SKV - Rudý Dračice Mladých nadějí Týn 9:1
TJ SKV - Banes Florbal Soběslav 9:1

Muži B:
TJ SKV - FBC Kutná Hora 6:3

Junioři:
FB Hurrican Karlovy Vary - TJ SKV 4:7
Kanonýři Kladno - TJ SKV 3:4

Muži C:
TJ SKV - FbC Barracudas Slaný 2:9
TJ SKV - Florbal Team Sokol Nebušice 2:3

Instagram

SKV Florbal

Společně K Vítězství

Začali jsme v partě kamarádů a malé tělocvičně o pár metrech. Postupem času se z nás stal velký klub, hrající elitní soutěže - Superligu mužů a 1. ligu žen.
Přesto jsme si však zvládli uchovat to nejdůležitější - rodinnou atmosféru a unikátní duch SKV.

Naším domovem je sportovní areál Sokola Vinohrady v samém centru Prahy. Místo s nesmazatelnou historií. Jsme hrdí, že jako součást Sokola můžeme psát její další kapitoly.