Náročný dvojzápas: Sokolové zamíří do Ostravy, doma se pak utkají s Libercem

15. 9. 2021

Muži A

3 minuty čtení

Vinohrady vyhlížejí první náročnější víkend v aktuální sezoně. V pátek večer se svěřenci koučů Kotlase a Bouši představí na hřišti ostravského FBC. V neděli pak bude program Livesport Superligy pokračovat domácím duelem s Libercem. Nedělní domácí duel má naplánovaný začátek na 17:00.

Ostrava v úvodním kole překvapila, když si odvezla všechny body ze hřiště pražské Sparty. Na Podvinném mlýně vyhrála 7:5, čtyři góly a jednu asistenci nasbíral Polák Wojciech Malajka, dlouhodobě jeden z nejlepších hráčů z FBC. To sokolové naopak nezažili dobrý vstup do sezony a doma padli s favorizovaným Tatranem vysoko 2:11. O branky SKV se postarali Viktor Kopecký a Vojtěch Klápa.

Na koho dalšího kromě Maljaky si dát z ostravského kádru pozor? Výborné přihrávky umí vykouzlit Michal Sládek. V ofenzivě je platný také Lukáš Pešat nebo letní posila slovenský reprezentant Ladislav Gál. V brance je oporou bývalý reprezentant Jan Binder. Ostrava v minulé sezoně postoupila do play off ze sedmé příčky, následně ve čtvrtfinále nestačila na městského rivala z Vítkovic. Páteční zápas se bude v ČPP aréně hrát od 18 hodin.

Sokolové pak na duel s Ostravou navážou domácím zápasem se soupeřem ze severu Čech. Do Rieger arény totiž přijede Liberec. Také Liberečtí za sebou nemají nejpovedenější vstup do nového ročníku. Na půdě mistrovské Mladé Boleslavi prohráli 2:10. Branky Severočechů vstřelili Jakub Kopecký a Jan Šoltys. Pět gólů obdrželi svěřenci kouče Skružného ve třetí dvacetiminutovce.

Liberec se tradičně bude spoléhat na patriota Radka Valeše. Český reprezentant za klub nastupoval i během jednoročního pobytu v 1. lize. V útoku mají Severočeši také Šimona Stránského, čerstvého mistra světa z juniorského šampionátu v Brně, který na turnaji velmi mile překvapil skvělými výkony. V minulé sezoně Liberec skončil jen těsně za hranicí postupu do play off, když za osmými Black Angels zaostal pouze o bod a obsadil devátou příčku.

Všichni příznivci jsou v neděli do ochozů Rieger arény srdečně zváni! Vstupenky lze koupit na místě nebo v předprodeji na Ticketportalu. Zdarma mají vstup děti do deseti let, senioři, dárci krve a členové SKV. Podmínkou pro umožnění vstupu do hlediště jsou negativní test (antigenní ne starší 72 hodin nebo PCR ne starší sedmi dnů), dva týdny po dokončeném očkování nebo potvrzení o prodělání covidu v posledních 180 dnech. Videopřenos z utkání bude komentaovaný tradiční dvojicí Gusta Ondrejčík - Ríša Klíma!

2. kolo Livesport Superligy:

17. 9., 18:00 FBC ČPP Ostrava - TJ Sokol královské Vinohrady
ČPP aréna | ONLINE | VIDEO

3. kolo Livesport Superligy:

19. 9., 17:00 TJ Sokol královské Vinohrady - FBC Liberec
Rieger aréna | ONLINE | VIDEO | BULLETIN

Instagram

SKV Florbal

Společně K Vítězství

Začali jsme v partě kamarádů a malé tělocvičně o pár metrech. Postupem času se z nás stal velký klub, hrající elitní soutěže - Superligu mužů a 1. ligu žen.
Přesto jsme si však zvládli uchovat to nejdůležitější - rodinnou atmosféru a unikátní duch SKV.

Naším domovem je sportovní areál Sokola Vinohrady v samém centru Prahy. Místo s nesmazatelnou historií. Jsme hrdí, že jako součást Sokola můžeme psát její další kapitoly.