Shrnutí víkendu: Junioři přidali třetí vítězství, následně však padli s Kladnem

20. 9. 2021

Junioři

3 minuty čtení

I přes první prohru v soutěži mají junioři nadějně rozehranou kvalifikaci o CE ligu. V sobotu totiž Martin Šolaja a spol. porazili Ústí 7:4 a získali třetí vítězství v řadě. V neděli sice nestačili na Kladno, když prohráli 2:3, jejich naděje na postup z prvního místa jsou však stále hodně vysoké. Stačí zvládnout poslední dva zápasy.

Junioři SKV jsou poprvé v historii účastníkem nejvyšší soutěže. A zatím si vedou skvěle. Proti Ústí potvrdili dobrou formu a zvítězili 7:4. Třemi body se na triumfu podílel útočníci Denis Dvořáček a Jan Pinkas. „V zápase s Ústím jsme opět prokázali týmovost a soudržnost. Tým plnil to, co jsme si řekli pred zápasem, a všichni žili zápasem. To nás podle mě dovedlo k výhře,“ ohlédl se za povedeným střetnutím lídr juniorského výběru Martin Šolaja.

Ve druhém víkendovém utkání junioři nastoupili proti Kladnu, se kterým v prvním vzájemném zápase vyhráli těsně 4:3. Tentokráte jim soupeř těsnou porážku oplatil a v Rieger aréně vyhrál 3:2. „Proti Kladnu nás hodně trápila koncovka. V první třetině jsme měli snad pouhé tři střely na bránu a s tím se těžko dávají góly. Soupeř hrál dobře a nepouštěl nás do šancí,“ zhodnotil náročný duel Šolaja. Sokolové tak mají po čtyřech zápasech bilanci tří výher a jedné prohry.

„Šance na postup jsou velké. Už na začátku kvalifikace jsme si dokázali, že můžeme hrát vyrovnaně i s kvalitními týmy. Pokud se nám povede udržet nás přístup, troufnu si říct, že příští týden můžeme oslavit postup do CE ligy,“ věří Šolaja. Vinohradské ještě čekají poslední dva zápasy kvalifikace. V sobotu 25. září vyzvou na domácím hřišti Karlovy Vary, v neděli pak úvodní fázi soutěže zakončí zápasem na půdě Ústí.

Vítěznou šňůru o víkendu natáhla Benfika, která porazila Falcon v Mělníku vysoko 12:8. Pěti body (3+2) se na triumfu podílel agilní Jan Švejda. Hattrick zkompletoval kanonýr z dálky Boleslav Kytka. „I přes vysoký věkový průměr našich obránců jsme bránili na úrovni mladších žáků, příště snad více prodáme naše zkušenosti. Díky soupeři za utkání ve slušném tempu,“ byl i přes vítězství kritický hrající kouč Jonáš Sigl. O nadcházejícím víkendu béčko vyzve Prague Tigers.

VÍKENDOVÉ VÝSLEDKY:

Muži B:
Floorball Club Falcon - TJ SKV 8:12

Junioři:
TJ SKV - Florbal Ústí 7:4
TJ SKV - Kanonýři Kladno 2:3

Instagram

SKV Florbal

Společně K Vítězství

Začali jsme v partě kamarádů a malé tělocvičně o pár metrech. Postupem času se z nás stal velký klub, hrající elitní soutěže - Superligu mužů a 1. ligu žen.
Přesto jsme si však zvládli uchovat to nejdůležitější - rodinnou atmosféru a unikátní duch SKV.

Naším domovem je sportovní areál Sokola Vinohrady v samém centru Prahy. Místo s nesmazatelnou historií. Jsme hrdí, že jako součást Sokola můžeme psát její další kapitoly.