Přestřelka na Jižním Města jasně v režii Chodova

25. 9. 2021

Muži A

3 minuty čtení

Sokolové prohráli ve 4. kole Livesport Superligy na hřišti Chodova 7:13. I tentokrát se museli Vinohradští vyrovnávat se špatným vstupem do utkání. Už v 18. minutě totiž domácí zvyšovali na 5:1. Větší korekce skóre se SKV dočkalo až v závěrečné dvacetiminutovce. Chodov si však vítězství s přehledem pohlídal. Pěti góly se zaskvěl domácí kanonýr Marek Vávra.

Již ve čtvrté minutě vedl favorit utkání 2:0. Pak sice šikovně sklepl míček ze vzduchu do branky Ivan Pergler, který do SKV přišel právě z Chodova, následovaly ovšem další trefy domácích a do šaten se odcházelo za stavu 5:2. „V první třetině jsme dostali příliš mnoho jednoduchých gólů a soupeř kvalit Chodova si pak držel gólový odstup,“ litoval špatného výkonu v úvodní dvacetiminutovce trenér SKV Michal Kotlas.

„První třetina rozhodla. V té druhé jsme měli trochu jiný plán, nepodařilo se nám vstřelit dát branky a obraz hry byl podobný jako v první části,“ pokračoval Kotlas v hodnocení. A zatímco sokolové moc nebezpeční směrem dopředu nebyli, Chodov si vytvářel mnoho šancí a měl navíc dobrou efektivitu. Po desáté brance došlo na straně SKV ke střídání brankářů a Šantoru nahradil v brance hostů Musil.

Ani on však čisté konto neudržel. Ve druhé minutě třetího dějství ho z blízka překonal Marek Vávra. Ještě předtím se ale dvakrát prosadil vinohradský útočník Viktor Kopecký. Nejprve skóroval po pěkné přihrávce Fialy na střed a vzápětí doklepl do sítě nabídku Perglera. Tomu se proti svému bývalému klubu dařilo. Celkově zaznamenal dvě trefy a jednu asistenci.

„Tahali jsme za kratší konec a výsledek odpovídá průběhu hry,“ dodal Kotlas na závěr svého hodnocení. Sokolové prohráli na Jižním Městě 7:13 a na první body v letošním ročníku Livesport Superligy si budou muset počkat. Za domácí celek řádil Marek Vávra, který zapsal pět gólů a jednu asistenci. Hattrick zkompletoval Mikuláš Komárek. Už v úterý čeká Vinorady další zápas. Tentokrát se představí doma proti Black Angels.

FAT PIPE Florbal Chodov – TJ Sokol Královské Vinohrady 13:7 (5:2, 5:1, 3:4)

Branky a nahrávky: 2. Maxa (Ondrušek), 4. Komárek (Ondrušek), 11. J. Bauer (M. Vávra), 14. Komárek (Skřivánek), 18. Eremiáš (Majer), 22. Skřivánek (Maxa), 26. M. Vávra (J. Bauer), 31. M. Vávra (Majer), 36. Vošta (Řezáč), 36. M. Vávra (Majer), 42. M. Vávra (Eremiáš), 43. Komárek, 58. M. Vávra (Slunečko) – 7. Pergler (Z. Stuchlík), 20. Z. Stuchlík (Fiala), 27. Pergler (V. Klápa), 42. V. Kopecký (Fiala), 42. V. Kopecký (Pergler), 43. Strnad (vla.), 46. Švejda (V. Kopecký). Rozhodčí: Sýkora, Tkáč. Vyloučení: 4:1. Využití: 1:0. Diváci: 68.

Sestava SKV: Šantora (36. Musil) - O. Stuchlík, Čuda, Horák, Ježek, Lanc (C), Gold - Fiala, Z. Stuchlík, Bína - Klápa, Pergler, Kopecký - Švejda, Pinkas, Procházka - Hájek, Kellenberger. Trenéři: Kotlas, Bouša.

Instagram

SKV Florbal

Společně K Vítězství

Začali jsme v partě kamarádů a malé tělocvičně o pár metrech. Postupem času se z nás stal velký klub, hrající elitní soutěže - Superligu mužů a 1. ligu žen.
Přesto jsme si však zvládli uchovat to nejdůležitější - rodinnou atmosféru a unikátní duch SKV.

Naším domovem je sportovní areál Sokola Vinohrady v samém centru Prahy. Místo s nesmazatelnou historií. Jsme hrdí, že jako součást Sokola můžeme psát její další kapitoly.