Musíme se vyvarovat jednoduchých chyb, hlásí mladý útočník Vojtěch Klápa

29. 9. 2021

Muži A

2 minuty čtení

Sokolové stále čekají na první body v novém ročníku Livesport Superligy. Po herní stránce však v posledním duelu s Black Angels přišlo výrazné zlepšení, byť se to na konečném výsledku neprojevilo. Mladý útočník a juniorský mistr světa Vojtěch Klápa, který v SKV hostuje ze střešovického Tatranu, nábádá k navázání na poslední výkon.

Sokolové nejprve v sobotu večer prohráli s Chodovem vysoko 7:13. Sedm branek do sítě bronzového týmu uplynulé sezony se jistě počítá, problém byl ale v defenzivě. „Zápas s Chodovem nám ukázal naše velké nedostatky směrem do obrany. Soupeře se nám nedařilo dostávat pod tlak na naší polovině, což vedlo k několika jednoduchým gólům,“ ohlédl se Klápa za porážkou na Jižním Městě.

„Ukázalo nám to základy, na kterých musíme pracovat a o které se můžeme opřít v dalších zápasech. Směrem do útoku bylo vidět, že můžeme být nebezpeční, pokud využíváme brejkové situace,“ dodal k zápasu 4. kola, ve kterém zapsal jednu asistenci a jeho útok představoval pro chodovskou branku nebezpečí.

V den státního svátku se pak Vinohradští utkali s rivalem z Black Angels. „Tento duel hodnotím celkově pozitivně, protože se naše hra začala oproti předešlým zápasům zvedat. K výhře to ale stále nestačilo, protože jsme měli problém s produktivitou,“ vytyčil mladý forvard hlavní příčinu porážky. Sokolům se nedařilo proměňovat i velké šance a v brance byl jistý Ondřej Matiášek.

Už v sobotu bude nejvyšší soutěž pokračovat dalším programem. Sokolové se doma utkají s Českou Lípou a budou chtít konečně uspět. „Musíme navázat na zápas s Black Angels. Hrát stejně sebevědomě s míčkem a naopak v obraně se vyvarovat jednoduchých chyb, ze kterých dostáváme pokaždé několik gólů,“ Sobotní duel se bude hrát od 17:30 v Rieger aréně.

Instagram

SKV Florbal

Společně K Vítězství

Začali jsme v partě kamarádů a malé tělocvičně o pár metrech. Postupem času se z nás stal velký klub, hrající elitní soutěže - Superligu mužů a 1. ligu žen.
Přesto jsme si však zvládli uchovat to nejdůležitější - rodinnou atmosféru a unikátní duch SKV.

Naším domovem je sportovní areál Sokola Vinohrady v samém centru Prahy. Místo s nesmazatelnou historií. Jsme hrdí, že jako součást Sokola můžeme psát její další kapitoly.