Na dvě porážky v lize odpověděly Ladies postupem v poháru

30. 9. 2021

Ženy A

2 minuty čtení

Po úvodních dvou výhrách se ženský A tým Vinohrad zařadil na špici západní skupiny 1. ligy. Jenže v následujících zápasech přišlo zklamání v podobě dvou domácích porážek od pražských soků. Ladies padly jak s Prague Tigers, tak s Black Angels. Chuť si svěřenkyně Pavla Doubka a Jonáše Sigla spravily v českém poháru, v jehož druhém kole vyřadily Slavii Plzeň a postoupily do osmifinále, ve kterém vyzvou Bohemians.

V prvních dvou kolech 1. ligy ženské áčko zdolalo Týn nad Vltavou a Soběslav, oba soupeře shodně 9:1. Jenže pak Ladies dvakrát tvrdě narazily. „Po prvním úspěšném hracím víkendu jsme tentokrát na domácí půdě dostaly ránu v podobě dvou docela vysokých porážek a bylo to pro nás náročné především psychicky,“ popsala kapitánka Aneta Nigrinová, jak nemilé překvapení to pro hráčky Vinohrad bylo.

„V předešlých sezonách jsme po většinu času vyhrávaly a šlo to skoro samo. Letos jsme zjistily, že to úplně samo nepůjde a je těžké se s tím srovnat. Musíme se nastavit v hlavách jinak a především přijmout trochu jinou roli než v dobách před pandemií. Určitě je ale dobře, že jsme tuhle ránu dostaly hned na začátku sezony a máme se od čeho odrazit,“ neskládá zbraně Nigrinová a burcuje tým.

Že Ladies umějí hrát dobrý florbal, potvrdily hned v nadcházejícím zápase, kdy porazily plzeňskou Slavii a postoupily do osmifinále poháru. „Po nepodařeném víkendu jsme se dokázaly zvednout a ukázat, že vyhrávat umíme. Věřím, že nás toto vítězství nakopne a vrátíme se zase na vítěznou vlnu. Zároveň si díky tomu můžeme porovnat síly s extraligovou Bohemkou a co jiného nás posune dál, než zápasy s lepšími týmy,“ dodala zkušená útočnice na závěr.

Výsledky 1. ligy žen:

TJ SKV - Prague Tigers Nehvizdy 1:6
TJ SKV - Black Angels 2:7

Výsledek 2. kola poháru:

TJ SKV - FBŠ Slavia Plzeň 2:1

Instagram

SKV Florbal

Společně K Vítězství

Začali jsme v partě kamarádů a malé tělocvičně o pár metrech. Postupem času se z nás stal velký klub, hrající elitní soutěže - Superligu mužů a 1. ligu žen.
Přesto jsme si však zvládli uchovat to nejdůležitější - rodinnou atmosféru a unikátní duch SKV.

Naším domovem je sportovní areál Sokola Vinohrady v samém centru Prahy. Místo s nesmazatelnou historií. Jsme hrdí, že jako součást Sokola můžeme psát její další kapitoly.