Dobrý výkon a výhra 8:1 nad Lípou! Sokolové mají první body

2. 10. 2021

Muži A

3 minuty čtení

Nepříznivá série prolomena! Sokolové doma po velmi dobrém výkonu porazili Českou Lípu vysoko 8:1 a v 6. kole zapsali do tabulky Livesport Superligy první body. Pěti body (1+4) se na tom podílel s chutí hrající Jan Fiala. Už za týden se Vinohradští opět představí doma. Nejprve v pátek proti Pardubicím a v neděli proti Bohemians.

Začátek zápasu byl z obou stran hodně opatrný a spíše se vyčkávalo. Závěr úvodní části zastihl v lepší formě domácí. Jan Fiala se nejprve dostal do zakončení a brankář Ponomarev ho skvěle vychytal. Fiala však zůstal duchapřítomný, posunul míček na volného Štěpána Čudu a ten z předbrankového prostoru zapsal svůj premiérový gól v dresu Vinohrad. O chvíli později se do brejku řítil Viktor Kopecký. Jeho zakončení ještě úspěšné nebylo, před brankou ale číhal Ivan Pergler a jednoruč poslal míček do sítě.

Česká Lípa se v úvodu druhé třetiny viditelně zlepšila, zvýšila důraz v osobních soubojích a začala více pálit na branku výborně chytajícího Karla Šantory. Ve 28. minutě přišla odměna. Při odloženém vyloučení Jakub Karel pasem oslovil přes celou šířku hřiště Ondřeje Kopiče a ten zavěsil. Vinohrady to ale nerozkolísalo. V závěru prostředního dějství dostalo SKV příležitost hrát přesilovku, Fiala si počkal na vhodný moment a tři vteřiny před koncem naservíroval míček před prázdnou branku úplně volnému Kopeckému.

Sokolové výborně plnili taktický plán a ve třetí třetině definitivně rozhodli o své výhře. Nejprve se dvakrát ze středu hřiště prosadil Jan Procházka, následně o nohy Tomáše Nováka odrazil míček do sítě Fiala a v závěru ještě přišpendlil míček pod břevno Vojtěch Klápa a do opuštěné sítě z dálky skóroval navrátilec do sestavy po zranění Lukáš Gregor. Vinohradští porazili Českou Lípu 8:1, využili tři ze šesti přesilovek a výrazně si před nadcházejícími duely zvedli sebevědomí.

„Měli jsme slušný vstup do první třetiny, což nám dost pomohlo psychicky. Konečně se nám dařilo proměňovat šance, které jsme si vytvořili. Myslím, že Lípa neměla v zápase tolik vyložených šancí. Na druhou stranu mají v útočné fázi hodně nebezpečných hráčů. Jsme rádi, že jsme při hře pět na pět neinkasovali. Jsme spokojení, konečně máme první tři body a teď to musíme potvrdit,“ ohlédl se za vydařeným duelem trenér David Bouša.

TJ Sokol Královské Vinohrady – FBC 4CLEAN Česká Lípa 8:1 (2:0, 1:1, 5:0)

Branky a nahrávky: 16. Čuda (Fiala), 17. Pergler (V. Kopecký), 40. V. Kopecký (Fiala), 44. Procházka (Fiala), 45. Procházka (Fiala), 47. Fiala, 52. V. Klápa (O. Stuchlík), 57. Gregor (P. Hájek) – 28. Kopič (Karel). Rozhodčí: K. Sojka, T. Sojka. Vyloučení: 0:6. Využití: 2:0. Diváci: 87.

Sestava SKV: Šantora - O. Stuchlík, Čuda, Lanc (C), Hartman, Ježek, Gold - Fiala, Z. Stuchlík, Procházka - Klápa, Pergler, Kopecký - Hájek, Pinkas, Gregor. Trenéři: Kotlas, Bouša.

Instagram

SKV Florbal

Společně K Vítězství

Začali jsme v partě kamarádů a malé tělocvičně o pár metrech. Postupem času se z nás stal velký klub, hrající elitní soutěže - Superligu mužů a 1. ligu žen.
Přesto jsme si však zvládli uchovat to nejdůležitější - rodinnou atmosféru a unikátní duch SKV.

Naším domovem je sportovní areál Sokola Vinohrady v samém centru Prahy. Místo s nesmazatelnou historií. Jsme hrdí, že jako součást Sokola můžeme psát její další kapitoly.