Premiérový střelec Štěpán Čuda: Podařilo se nám zlomit prokletí první třetiny

3. 10. 2021

Muži A

2 minuty čtení

Doposud měl na svém kontě jen asistence. V duelu 6. kola Livesport Superligy už zapsal i premiérový gól. Jeho trefa nastartovala sokoly v cestě za důležitým vítězstvím. Vinohradští v konečném zúčtování porazili Českou Lípu vysoko 8:1 a odrazili se ode dna tabulky. I mladý obránce, který přišel do SKV před sezonou 2020/21 věří, že tým bude pokračovat ve zlepšení.

Běžela 15. minuta utkání. Fiala vypálil po křížné přihrávce, brankář Ponomarev ale jeho pokus zneškodnil. Fiala však následně ideálně předložil míček před branku, kde číhal připravený Štěpán Čuda. Bylo z toho vedení 1:0. „Za gól jsem samozřejmě rád, už taky bylo načase. Ode mě se góly moc nečekají, tak mě potěšilo, že jsem si ho schoval na tenhle pro nás klíčový zápas. V lajně jsme v posledních zápasech měli spousty šancí, ale nedařilo se nám je proměňovat. S Lípou jsme to konečně zlomili,“ pravil spokojeně po vítězném zápase.

Sokolové ukořistili první body v sezoně, navíc si, co se ofenzivy týče, výrazně zlepšili chuť. Co vedlo k dobrému výkonu? „Především naše nasazení a chuť vyhrát, kterou jsme měli na rozdíl od České Lípy. A také určitě disciplína. Ve druhé třetině nás Lípa dostala trochu pod tlak, ale ve třetí třetině k tomu skoro nedošlo. A to i díky tomu, že jsme hráli tolik přesilovek,“ zanalyzoval průběh utkání a vytyčil klíčové body vedoucí k triumfu 8:1.

Vinohrady nenačaly letošní ročník nejvyšší soutěže dobře a dlouho čekaly na první úspěch. Čuda však potvrzuje, že to hráči za žádných okolností nevzdávali. „Od zápasu s Chodovem vidím v týmu zlepšení. Konečně se nám podařilo zlomit prokletí první třetiny, kterou jsme tuhle sezonu snad ani jednou nevyhrali a začíná se nám dařit i proměňovat šance, jež si vytvoříme. Věřím, že nám tato výhra pomůže odrazit se po zpackaném začátku sezony. Příští kolo máme Pardubice, kde taky musíme bodovat. Pokud se to nepodaří, výhra s Lípou pro nás moc neřeší,“ dodal důrazný obránce na závěr.

Instagram

SKV Florbal

Společně K Vítězství

Začali jsme v partě kamarádů a malé tělocvičně o pár metrech. Postupem času se z nás stal velký klub, hrající elitní soutěže - Superligu mužů a 1. ligu žen.
Přesto jsme si však zvládli uchovat to nejdůležitější - rodinnou atmosféru a unikátní duch SKV.

Naším domovem je sportovní areál Sokola Vinohrady v samém centru Prahy. Místo s nesmazatelnou historií. Jsme hrdí, že jako součást Sokola můžeme psát její další kapitoly.