Skvělý vstup do zápasu a druhá výhra v řadě! Derby Sokolů pro Vinohradské

9. 10. 2021

Muži A

3 minuty čtení

Slavnostní kulisy, diváci na tribuně a vítězství domácích! Vinohradští oslavili Památný den sokolstva triumfem nad Pardubicemi. Výhra se zrodila především díky skvělé první třetině, kterou SKV ovládlo 4:1. Na vítězství se opět výrazně podílel dobře hrající útočník Jan Fiala (2+1). Dvě trefy zapsal Jan Procházka. Už v neděli sokolové sehrají další utkání. V rámci 8. kola doma přivítají Bohemku.

Podobně jako ve střetnutí s Českou Lípu mohli i tentokrát Vinohradští těžit z dobrého vstupu. Vojtěch Máca ve druhé minutě vyvezl míček na útočnou polovinou, předal ho Ondřeji Stuchlíkovi a ten střelou z dálky prostřelil pardubického brankáře Haleše. Následovala silná pasáž domácích. Jan Fiala zabojoval, krásně předložil balonek Janu Procházkovi a ten zvýšil na 2:0. O malou chvíli později se stejný hráč prosadil znovu, tentokrát po krásné ráně z větší dálky. Ve 13. minutě korunoval výkon SKV Fiala, jenž nabral v posledních duelech skvělou formu a v přesilovce úspěšně zakončoval po nápadité přihrávce Viktora Kopeckého.

Pardubice ještě v úvodní části snížily, ale neklid na domácí florbalky to zatím nevneslo. V polovině utkání totiž dostal Fiala moc prostoru a přidal svou druhou trefu. Až pak domácí mírně znejistili. V závěru prostředního dějství totiž inkasovali hned dvakrát, když si nepohlídali křížné přihrávky přes osu hřiště a do šaten se tak šlo po dvou třetinách za stavu 5:3. Hned na začátku třetí dvacetiminutovky vrátil žlutočerným třígólový náskok kapitán Lukáš Lanc, když po standardní situaci propálil vše, co mu stálo v cestě.

Východočeši vrhli síly do útoku, v přesilovce snížil Ivo Teichman a stejný hráč pak pro hosty vykřesal šest vteřin před koncem jiskřičku naděje. Na víc už ovšem Pardubičtí neměli čas a v Praze tak prohráli 5:6. Útočník SKV Jan Fiala zapsal v posledních dvou startech osm bodů, Jan Procházka zase za stejnou dobu vsítil čtyři branky. „Dobře jsme do zápasu vstoupili a to bylo pro zápas pravděpodobně klíčové. Máme tři body, to byl cíl, ale do příště musíme být v činnostech, které nám nešly, ještě lepší,“ zhodnotil duel kouč Michal Kotlas. Vinohrady zabraly podruhé v řadě a už v neděli se střetnou v dalším domácím superligovém utkání s Bohemians.

TJ Sokol Královské Vinohrady – Sokoli Pardubice 6:5 (4:1, 1:2, 1:2)

Branky a nahrávky: 2. O. Stuchlík (Máca), 4. Procházka (Fiala), 8. Procházka (O. Stuchlík), 13. Fiala (V. Kopecký), 32. Fiala (Čuda), 42. Lanc (P. Hartman) – 17. Velc (Teichman), 36. Klein (Prix), 38. Teichman (Velc), 55. Teichman (P. Pakosta), 60. Teichman (P. Pakosta). Rozhodčí: Bališ, Varga. Vyloučení: 2:2. Využití: 1:1. Diváci: 117.

Sestava SKV: Šantora - O. Stuchlík, Čuda, Lanc (C), Hartman, Gold, Ježek - Fiala, Máca, Procházka - Klápa, Pergler, Kopecký - Hájek, Pinkas, Gregor - Švejda. Trenéři: Kotlas, Bouša.

Instagram

SKV Florbal

Společně K Vítězství

Začali jsme v partě kamarádů a malé tělocvičně o pár metrech. Postupem času se z nás stal velký klub, hrající elitní soutěže - Superligu mužů a 1. ligu žen.
Přesto jsme si však zvládli uchovat to nejdůležitější - rodinnou atmosféru a unikátní duch SKV.

Naším domovem je sportovní areál Sokola Vinohrady v samém centru Prahy. Místo s nesmazatelnou historií. Jsme hrdí, že jako součást Sokola můžeme psát její další kapitoly.