Po výjezdu do Vítkovic důležitý domácí duel s Hattrickem Brno

21. 10. 2021

Muži A

3 minuty čtení

Po reprezentační přestávce se opět rozjede Livesport Superliga. V rámci jejího 9. kola se sokolové v pátek večer představí na hřišti Vítkovic. Víkend pak zakončí nedělním domácím střetnutím s Hattrickem Brno. Důležitý zápas je na programu od 17 hodin.

Po dvou týdnech bude pokračovat tuzemská nejvyšší florbalová soutěž. Vinohradské čeká výzva v podobě měření sil s vicemistrem uplynulého ročníku. Vítkovice se akutálně nacházejí na čtvrté příčce a zažívají o něco pomalejší start do nové sezony než loni. Z osmi zápasů zaznamenaly šest výher a dvě porážky. Ovšem nutno dodat, že v repríze superfinále vyzráli na Mladou Boleslav.

Dvě porážky Vítkovičtí museli skousnout od Sparty a překvapivě také od Bohemians. Mužstvo tradičně táhne Adam Delong, který dosud nasbíral dvacet kanadských bodů a se 14 brankami je rovněž nejlepším kanonýrem svého celku. Úctyhodných 12 asistencí má na svém kontě Matyáš Šindler, playmaker Vítkovic a další reprezentant v sestavě pátečního soupeře SKV.

Na duel s ostravským celkem navážou sokolové v neděli v domácí Rieger aréně, kdy vyzvou brněnský Hattrick. Ten v tomto týdnu oznámil změnu na postu trenéra. Dosavadního kouče Marka Fialu nahradil po výsledkově neuspokojivém vstupu do sezony Jan Nizner, který v minulosti působil u rivalů z Bulldogs. Hattrick je na posledním místě tabulky a zatím si připsal pouze jeden bod za prohru v prodloužení s Českou Lípou.

Osudná se pro kouče Fialu stala poslední domácí porážka s Otrokovicemi. Hattrick má nejméně vstřelených branek v superlize, zároveň disponuje společně s Pardubicemi nejhorší obranu. Kanadské bodování vede s devíti získanými body Lukáš Jalový. V minulé sezoně Brňané dokázali na Vinohradech ve třetím kole zvítězit 7:5, v moravské metropoli se pak po prodloužení radovali sokolové.

Vstupenky na nedělní střetnutí lze koupit na místě za 50 Kč nebo v předprodeji na Ticketportalu. Zdarma mají vstup děti do deseti let, senioři, dárci krve a členové SKV. Podmínkou pro umožnění vstupu do hlediště jsou negativní test (antigenní ne starší 72 hodin nebo PCR ne starší sedmi dnů), dva týdny po dokončeném očkování nebo potvrzení o prodělání covidu v posledních 180 dnech.

9. kolo Livesport Superligy:

22. 10., 17:30 1. SC TEMPISH Vítkovice - TJ Sokol královské Vinohrady
SC Dubina Ostrava | ONLINE | VIDEO

10. kolo Livesport Superligy:

24 10., 17:00 TJ Sokol královské Vinohrady - FBŠ Hattrick Brno
Rieger aréna | ONLINE | VIDEO | BULLETIN

Instagram

SKV Florbal

Společně K Vítězství

Začali jsme v partě kamarádů a malé tělocvičně o pár metrech. Postupem času se z nás stal velký klub, hrající elitní soutěže - Superligu mužů a 1. ligu žen.
Přesto jsme si však zvládli uchovat to nejdůležitější - rodinnou atmosféru a unikátní duch SKV.

Naším domovem je sportovní areál Sokola Vinohrady v samém centru Prahy. Místo s nesmazatelnou historií. Jsme hrdí, že jako součást Sokola můžeme psát její další kapitoly.