Nepovedený víkend. Sokolové prohráli ve Vítkovicích i doma s Hattrickem

25. 10. 2021

Muži A

4 minuty čtení

Dvě porážky zapsali Vinohradští v uplynulých zápasech Livesport Superligy. Nejprve padli 4:9 na hřišti silných Vítkovic a následně si po špatném výkonu připsali domácí těsnou porážku s Hattrickem Brno. Rychlý superligový kolotoč však jede dál, tento týden se SKV nejprve na státní svátek představí v Otrokovicích a následně doma přivítá mistrovskou Mladou Boleslav.

Sokoly v pátek podvečer čekalo náročné střetnutí na hřišti vicemistra. Soupeř hned v úvodu potvrdil svoje kvality, vytvořil si převahu a do šaten se po první části odcházelo za stavu 2:0 pro domácí. „Bylo to pro nás těžké utkání. Vítkovice byly kvalitnější ve všech činnostech. Zápasy tohoto typu jsou pro nás složité, protože soupeř umí tresta sebemenší chybu v obraně,“ uvedl kouč Michal Kotlas.

Domácí florbalisté pak postupně navyšovali skóre a ve 48. minutě vedli už 7:1. „Vyrobili jsme hodně ztrát. Nepřijeli jsme sem s úplně ideální sestavou, trochu se potýkáme s marodkou. Musím ale říct, že mladí kluci odvedli solidní výkon, který jsme možná ani nečekali,“ ohlédl se za výkonem talentovaných mladíků trenér Kotlas. Odchovanec Pinkas zapsal první gól SKV, nahrával mu na něj další člen vinohradské mládeže Kellenberger.

„Soupeř se hodně držel na míčku. Nám i přesto podařilo dát nějaké góly a ještě jsme si vytvořili několik dalších šancí,“ dodal Kotlas. Konečné skóre znělo 9:4 pro favorita. Kromě Pinkase se prosadili ještě Hartman, Ježek a Procházka. Za domácí exceloval Matyáš Šindler, jenž zaznamenal hattrick. Třemi body mu sekundoval další reprezentant Jiří Besta.

1. SC TEMPISH Vítkovice - TJ Sokol Královské Vinohrady 9:4 (2:0, 3:1, 4:3)

Branky a nahrávky: 7. Zubek (Švajný), 16. Palčinský (Zubek), 22. R. Gattnar (Vítovec), 24. Besta (Nehera), 39. Bräuer (Švajný), 41. Šindler (Delong), 48. Nehera (Besta), 54. Šindler (Besta), 60. Šindler (Delong) – 23. Šolaja (Kellenberger), 49. P. Hartman (V. Kopecký), 57. D. Ježek (V. Kopecký), 60. Procházka (Máca). Rozhodčí: Both, Černín. Vyloučení: 0:0. Diváci: 41.

Sestava SKV: Musil - O. Stuchlík, Čuda, Lanc (C), Hartman, Paštika, Ježek - Fiala, Máca, Procházka - Klápa, Pergler, Kopecký - Kellenberger, Pinkas, Šolaja - Švejda. Trenéři: Kotlas, Bouša.


Do nedělního střetnutí šli Vinohradští s jednoznačným cílem ukořistit body do superligové tabulky. Jenže hrubě jim nevyšel začátek, a když Marek Fuchs v deváté minutě proměnil přesilovku, bylo to 3:0 pro hosty. „To rozhodlo. Hattrick jsme dostali na koně. Pak jsme se sice dotáhli na 4:4, ale soupeř dobře bránil a byl lepší v soubojích. My jsme se nedokázali prosadit a měli jsme špatný pohyb,“ byl po zápase kritický trenér David Bouša.

Sokolové skutečně ve druhé části zlepšili svůj výkon a po brankách Mácy a Klápy srovnali na 4:4. Jenže Hattrick se zkoncentroval na třetí část a zvládl ji o gól lépe než domácí. Rozhodující trefu zařídil ve 49. minutě Matěj Kostka. Sokolům nepomohly k lepšímu výsledku ani dva body Ivana Perglera či premiérová trefa v sezoně pro Vojtěcha Mácu. „Naším přístupem jsme si to v dnešním zápase bohužel nezasloužili,“ dodal Bouša smutně.

Příležitosti k nápravě však budou! Už tento týden ve čtvrtek sokolové v rámci 11. kola Livesport Superligy vycestují do Otrokovic, kde je čeká důležitý duel se sousedem z tabulky. V neděli pak SKV bude hostit Mladou Boleslav, aktuálně druhý tým soutěže.

TJ Sokol Královské Vinohrady - FBŠ Hattrick Brno 5:6 (2:4, 2:0, 1:2)

Branky a nahrávky: 10. V. Kopecký (Pergler), 13. Máca (O. Stuchlík), 19. V. Kopecký (P. Hartman), 38. V. Klápa (Fiala), 47. Pergler (V. Kopecký) – 3. Brom (Juhaňák), 6. Jalový (Š. Hronek), 9. Fuchs (Jalový), 13. Slezák, 41. Fuchs (Juhaňák), 49. Kostka. Rozhodčí: Dolanský, Sýkora. Vyloučení: 2:3, navíc O. Stuchlík 10 min. Využití: 2:1. Diváci: 42.

Sestava SKV: Šantora - O. Stuchlík, Čuda, Ježek, Hartman, Gold, Paštika - Fiala, Máca, Procházka - Klápa, Pergler, Kopecký - Švejda, Z. Stuchlík, Pinkas, Šolaja. Trenéři: Kotlas, Bouša.

Instagram

SKV Florbal

Společně K Vítězství

Začali jsme v partě kamarádů a malé tělocvičně o pár metrech. Postupem času se z nás stal velký klub, hrající elitní soutěže - Superligu mužů a 1. ligu žen.
Přesto jsme si však zvládli uchovat to nejdůležitější - rodinnou atmosféru a unikátní duch SKV.

Naším domovem je sportovní areál Sokola Vinohrady v samém centru Prahy. Místo s nesmazatelnou historií. Jsme hrdí, že jako součást Sokola můžeme psát její další kapitoly.