První gól v superlize! Radost ale přebilo zklamání z prohry, litoval Vojta Máca

26. 10. 2021

Muži A

3 minuty čtení

Proti Hattricku Brno vsítil svůj první gól v Livesport Superlize. Ani příspěvek univerzála a klubového odchovance Vojtěcha Mácy však Vinohradům na body nestačil. A to se přitom jednalo pro sokoly o velice důležité utkání. Vinohradští se tak nyní upínají k dalšímu programu. Už ve čtvrtek se představí na hřišti Otrokovic, souseda z tabulky.

Nabitý víkend načali sokolové v Ostravě, kde se utkali s vicemistrem. Přestože Vinohrady nebyly zcela odevzdané, domácí diktovali tempo hry a zaslouženě zvítězili 9:4. V čem tkví největší síla svěřenců Pavla Bruse? „Jednoznačne v držení balonku na soupeřově polovině, ve fyzické připravenosti a bezpochyby ve smrtících brejcích. Za zmínku stojí také kvalita týmu, je to řada individualit se zkušenostmi z nároďáku,“ ohlédl se Máca za konfrontací se stříbrným týmem uplynulé sezony.

V neděli následoval očekávaný střet s Hattrickem Brno. „Do zápasu jsme šli rozhodně s vidinou důležitých a povinných tří bodů. Náš herní plán byl vycházet z dobré obrany a rychle přecházet střední pásmo k soupeřově polovině. Zároveň jsme byli na Hattrick dobře teoreticky připraveni, což jsme bohužel na hřišti nedokázali prodat,“ mrzelo vinohradského univerzála, který umí zahrát jak v útoku, tak v obraně. Při absenci prvního centra Zbyňka Stuchlíka teď zaujal jeho pozici.

Sokolové proti Hattricku bohužel prohospodařili úplný začátek. „Za neúspěch může vstup do utkání, kdy jsme rychle inkasovali tři góly. Nebyli jsme dostatečně koncentrovaní a náš počet střel take nebyl ideální,“ vyjmenoval hlavní příčiny výsledkového nezdaru s týmem, který do vzájemného duelu s SKV čekal na první triumf a po těsné výhře 6:5 v Rieger aréně se ho v 10. kole aktuálního ročníku konečně dočkal.

I přes porážku si Máca vstřeleného gólu cení. „Už v zápasech s Bohemkou a Pardubicemi jsem měl par slušných příležitostí, ale vsitit branku se mi nepovedlo. Trochu ze mě spadlo, že jsem ještě neskóroval, takže jsem opravdu rád. Bohužel ale mou radost z gólu přebilo zklamání z prohry,“ přiznal hráč, který v SKV působí od sezony 2014/15. A váží si také šance od trenérů. „Za to jsem pochopitelně take rád. Za posledních pár zápasu jsem odehrál poměrně dost minut, takže jsem spokojený. Pouze škoda, že to bylo na úkor zranění Zbyni Stuchlíka,“ zmínil zdravotní problémy playmakera vinohradského týmu.

Na státní svátek, tedy ve čtvrtek 28. října, se sokolové představí v Otrokovicích. Jaký zápas hráči očekávají? „Jednoznačně půjde o jeden z nejdůležitějších zápasů základní části. Čeká nás souboj o desáté místo v tabulce. Pokud do utkání vstoupíme soustředěně a chytneme začátek, tak věřím, že si odvezeme plný počet bodů,“ burcuje tým Máca. Po čtvrtečním vystoupení na Moravě bude následovat v neděli 31. října domácí duel s mistrovskou Mladou Boleslaví.

Instagram

SKV Florbal

Společně K Vítězství

Začali jsme v partě kamarádů a malé tělocvičně o pár metrech. Postupem času se z nás stal velký klub, hrající elitní soutěže - Superligu mužů a 1. ligu žen.
Přesto jsme si však zvládli uchovat to nejdůležitější - rodinnou atmosféru a unikátní duch SKV.

Naším domovem je sportovní areál Sokola Vinohrady v samém centru Prahy. Místo s nesmazatelnou historií. Jsme hrdí, že jako součást Sokola můžeme psát její další kapitoly.