Skvělý Kopecký řídil obrat na hřišti Otrokovic, SKV vybojovalo tři body!

28. 10. 2021

Muži A

4 minuty čtení

To bylo drama až do posledních vteřin! Sokolové nejprve vedli v Otrokovicích 2:0, pak ale o náskok přišli a v závěru zápasu museli naopak dvougólové manko dotahovat. Skvěle hrající kanonýr Viktor Kopecký dvěma zásahy zařídil srovnání a v poslední minutě pak předložil míček na zlatém podnosu Ivanu Perglerovi. Pracovitý forvard se nemýlil a SKV tak v 11. kole Livesport Superligy porazilo pantery 9:8!

Lépe do důležitého utkání vstoupili sokolové. Vojtěch Klápa v 11. minutě obkroužil branku a skóroval. Ve 14. minutě šli Vinohradští do dvoubrankového vedení. Pergelr oslovil Kopeckého a ten nadvakrát překonal otrokovického brankáře Kohúta. Jenže pak se vinohradský gólostroj zasekl a Panthers vsítili čtyři branky v řadě. Druhá třetina se změnila v jednu velkou přestřelku, ve které byli lepší domácí.

Za stavu 4:2 pro Otrokovice snížil v přesilovce po krásné kombinaci Jan Fiala, domácí florbalisté ale vzápětí přidali další dvě slepené branky a vedli už 6:3. V závěru druhé části využil chyby v otrokovické obraně svou další trefou Kopecký a stejný hráč ve 39. minutě v přesilové hře zkompletoval hattrick. Do šaten se tak po dvou třetinách šlo za stavu 6:5.

Srovnat se sokolům podařilo v čase 45:55. Zbyněk Stuchlík narýsoval nádhernou přihrávku na Fialu a levé křídlo Vinohrad zametlo míček do sítě. Jenže pak přišel další nedůraz v obraně a panteři deset minut před koncem dvěma brankami odskočili do velmi nadějného vedení. Následně muselo SKV ještě přežít oslabení po vyloučení Olivera Golda, stejný hráč pak ale byl u dalšího klíčového okamžiku.

V 57. minutě, když už Vinohrady vrhly všechny síly do útoku, vybojoval Gold přesilovku a hned ze standardky se prosadil ostrostřelec Kopecký. Vinohradští tlačili a hráli bez brankáře a vyneslo jim to vyrovnání! Klápa posunul míček na pravou stranu a neuvěřitelný Kopecký přišpendlil míček pod břevno. Srovnáno 8:8. A produktivní formace nakonec i rozhodla.

20 sekund před koncem Kopecký dobře atakoval rozehrávku Otrokovic, míček se dostal ke Klápovi, ten ho posunul zpátky na Kopeckého a vinohradský kanonýr připravil gól Perglerovi. Vinohrady zvítězily v Otrokovicích na bájném Štěrkovišti 9:8 a zapsali velmi cenné tři body do tabulky, které je posouvají na desátou příčku. Kopecký dohromady nasbíral osm kanadských bodů (5+3).

„Nebyli jsme spokojení s naší hrou v první polovině zápasu, hráli jsme hrozně složitě. Nicméně se nám podařilo dotáhnout třígólový rozdíl a v závěru kluci perfektně zahráli standardku. Důležité bylo, že i když jsme srovnali na 8:8, kluci chtěli vyhrát za tři body, nechtěli jsme prostě ubránit remízu. Za to přišla odměna,“ zhodnotil nervy drásající duel kouč Michal Kotlas. V neděli SKV v Rieger aréně přivítá Mladou Boleslav.

Panthers Otrokovice – TJ Sokol Královské Vinohrady 8:9 (1:2, 5:3, 2:4)

Branky a nahrávky: 16. Červenka (Nehila), 22. Gašparík (Grich), 24. Vykopal (Petřík), 26. Sovják (M. Ležatka), 33. Nehila (Hrabal), 34. Gašparík (M. Ležatka), 49. M. Ležatka (Sovják), 51. Nehila (Halama) – 11. V. Klápa (V. Kopecký), 14. V. Kopecký (Pergler), 30. Fiala (V. Kopecký), 35. V. Kopecký (Pergler), 39. V. Kopecký (Gregor), 46. Fiala (Z. Stuchlík), 57. V. Kopecký (Z. Stuchlík), 58. V. Kopecký (V. Klápa), 60. Pergler (V. Kopecký). Rozhodčí: Both, Černín. Vyloučení: 3:3. Využití: 0:3. Diváci: 231.

Sestava SKV: Musil - O. Stuchlík (C), Čuda, Gold, Ježek, Paštika, Horák - Fiala, Z. Stuchlík, Procházka - Klápa, Pergler, Kopecký - Hájek, Máca, Pinkas - Šolaja, Gregor. Trenéři: Kotlas, Bouša.

Instagram

SKV Florbal

Společně K Vítězství

Začali jsme v partě kamarádů a malé tělocvičně o pár metrech. Postupem času se z nás stal velký klub, hrající elitní soutěže - Superligu mužů a 1. ligu žen.
Přesto jsme si však zvládli uchovat to nejdůležitější - rodinnou atmosféru a unikátní duch SKV.

Naším domovem je sportovní areál Sokola Vinohrady v samém centru Prahy. Místo s nesmazatelnou historií. Jsme hrdí, že jako součást Sokola můžeme psát její další kapitoly.