Solidní představení proti lídrovi, přesto porážka 2:5

16. 11. 2021

Muži A

3 minuty čtení

Sokolové podali proti Střešovicím srdnatý výkon a v závěru při hře bez brankáře bojovali o zdramatizování výsledku. Nakonec z toho byla porážka 2:5. O obě branky SKV se postaral útočník Vojtěch Klápa. Už ve středu čeká hráče Vinohrad další superligové utkání, tentokrát v rámci 15. kola doma vyzvou Ostravu. Zápas je na programu od 17 hodin.

Po pár Tatran naznačil, že bude chtít mít utkání plně pod kontrolou. Skóre totiž v deváté minutě otevřel Martin Pánek a odvě minuty později se z velké dálky trefil po standardní situaci Jonáš Kreysa. Jenže sokolové nechtěli připustit debakl podobný tomu ze hřiště Sparty a začali se rvát o každý míček. A na konci třetiny přišla odměna. Vojtěch Klápa natáhl od mantinelu a vymetl šibenici.

Ve druhé třetině padly dva góly. V přesilové hře se bleskově prosadil Martin Šindelář. A ve 36. minutě navýšil náskok Tatranu Jakub Kolísko. Vinohradští přesto vstoupili do třetí části odhodlaní a hnali se za snížením. Po několika neproměněných šancích a poté, co na skvěle chytajícího brankáře SKV Karla Šantoru nevyzrál při samostatném nájezdu střešovický kanonýr David Šimek, opět přišlo odměnění.

Vojtěch Klápa tentokrát z pozice pravého křídla povyběhl na střed a přidal svůj druhý zásah v utkání. Sokolové následně sympaticky zkoušeli hru v šesti a snažili se o kontaktní gól, bohužel ovšem přišla pouze další Pánkova trefa, tentokrát do prázdné branky. Tatran nakonec vyhrál 5:2 a zůstává s pětibodovým náskokem na čele soutěže, Vinohrady jsou jedenácté s jednobodovou ztrátou na desáté Otrokovice.

„V zápase jsme měli řadu nepřesností, především ve středním pásmu. Až ve třetí třetině se nám dařilo rozehrávat proti vysunutější obraně Tatranu. Pokud jsme dokázali napadající hráče soupeře přehrát, tak jsme si nevytvořili vyložené šance. Maximálně po chybách soupeře. Nepřesnosti v rozehrávce i v obraně nás stály lepší výsledek,“ zhodnotil duel kouč David Bouša.

Tatran Střešovice – TJ Sokol Královské Vinohrady 5:2 (2:1, 2:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 9. Pánek (Mühlfait), 11. Kreysa (Meliš), 26. Šindelář (Meliš), 36. Jak. Kolísko (Pánek), 58. Pánek – 19. V. Klápa, 57. V. Klápa (P. Hartman). Rozhodčí: Furmánek, Šolc. Vyloučení: 2:2. Využití: 1:0. Diváci: 147.

Sestava SKV: Šantora - O. Stuchlík, Čuda, Lanc, Hartman, Ježek, Gold - Švejda, Z. Stuchlík, Klápa - Fiala, Pergler, Kopecký - Pinkas, Máca, Procházka. Trenéři: Kotlas, Bouša.


Instagram

SKV Florbal

Společně K Vítězství

Začali jsme v partě kamarádů a malé tělocvičně o pár metrech. Postupem času se z nás stal velký klub, hrající elitní soutěže - Superligu mužů a 1. ligu žen.
Přesto jsme si však zvládli uchovat to nejdůležitější - rodinnou atmosféru a unikátní duch SKV.

Naším domovem je sportovní areál Sokola Vinohrady v samém centru Prahy. Místo s nesmazatelnou historií. Jsme hrdí, že jako součást Sokola můžeme psát její další kapitoly.