Ani podruhé v sezoně sokolové na Liberec nevyzráli

21. 11. 2021

Muži A

3 minuty čtení

Doma prohra 2:7 a stejný výsledek i na severu Čech. Sokolové ani ve druhém vzájemném střetnutí s Libercem neuspěli a domů se vracejí bez bodu. Rozhodla poslední třetina, ve které Liberečtí vsítili čtyři trefy. O jediné dva zásahy Vinohrad se v zápase 16. kola Livesport Superligy postaraly Jan Procházka a Štěpán Švejda.

Gólový účet zápasu otevřel v šesté minutě po pěkné přesilovkové kombinaci Filip Smutný. O chvíli později si Šimon Stránský vyměnil míček s Prokopem Ferdanem a pak sám zavěsil. Sokolové se ale snažili držet na dostřel. Minutu a půl po druhém gólu domácích Pavel Hájek natáhl míček na střed, bekhendem ho přiťukl Janu Procházkovi a ten prostřelil brankáře Mücka.

Domácí v polovině střetnutí opět dokázali odskočit o dva góly. Šimon Stránský si našteloval míček ke střele a prokázal svou extratřídu. I na jeho druhou trefu ovšem svěřenci koučů Kotlase a Bouši dokázali najít odpověď. Štěpán Švejda využil špatné rozehrávky Liberce a dobrého napadání Zbyňka Stuchlíka a pověsil balonek k tyči. Sokolové drželi kontakt do 43. minuty.

Pak zkompletoval hattrick skvěle hrající Šimon Stránský a v posledních třech minutách výhru Liberce zpečetili postupně Vojtěch Janeček, Vojtěch Wiener a Prokop Ferdan. Ten v utkání zapsal tři body za jeden gól a dvě asistence, stejně jako Filip Smutný. Domácím k zisku tří bodů pomohl rovněž brankáře Daniel Mück, jenž se prezentoval dobrým výkonem a nasbíral 34 zákroků.

„Měli jsme docela dobrý vstup do utkání. Pak přišlo trochu zbytečné vyloučení za špatné střídání a Liberec dal gól, což otupilo náš tlak. Ve druhé třetině jsme stále drželi kontakt se soupeřem, ale chybělo nám proměňování šancí. Pro nás špatné utkání,“ zhodnotil prohru na severu Čech trenér David Bouša. V pátek čeká sokoly poslední zápas před delší reprezentační přestávkou. V domácím prostředí přivítají Chodov.

FBC Liberec – TJ Sokol Královské Vinohrady 7:2 (2:1, 1:1, 4:0)

Branky a nahrávky: 6. Smutný (Wiener), 10. Stránský (Ferdan), 32. Stránský (Smutný), 43. Stránský (Ferdan), 58. V. Janeček (Smutný), 60. Wiener (V. Janeček), 60. Ferdan (Klucho) – 11. Procházka (P. Hájek), 33. Švejda. Rozhodčí: Gavlas, Mikula. Vyloučení: 1:1. Využití: 1:0. Diváci: 110.

Sestava SKV: Šantora - O. Stuchlík, Čuda, Lanc (C), Hartman, Gold, Ježek - Švejda, Z. Stuchlík, Klápa - Fiala, Pergler, Kopecký - Procházka, Máca, Hájek. Trenéři: Kotlas, Bouša.


Instagram

SKV Florbal

Společně K Vítězství

Začali jsme v partě kamarádů a malé tělocvičně o pár metrech. Postupem času se z nás stal velký klub, hrající elitní soutěže - Superligu mužů a 1. ligu žen.
Přesto jsme si však zvládli uchovat to nejdůležitější - rodinnou atmosféru a unikátní duch SKV.

Naším domovem je sportovní areál Sokola Vinohrady v samém centru Prahy. Místo s nesmazatelnou historií. Jsme hrdí, že jako součást Sokola můžeme psát její další kapitoly.