Vysoký počet střel, málo gólů. Zlobí nás produktivita, ví Procházka

23. 11. 2021

Muži A

3 minuty čtení

36 střeleckých pokusů vyslali sokolové na libereckého brankáře Daniela Mücka. Pouze dvě ale skončily v síti. Jednu z nich obstaral rychlý útočník Jan Procházka, který v posledních zápasech nastupuje ve třetím útoku. Jak se třetí formace sehrává a co bude třeba předvést v pátečním střetnutí s Chodovem?

Vinohradští chtěli na severu Čech po sérii porážek konečně zabrat. Jenže domácí zvládli lépe třetí třetinu, ve které sokolům odskočili, a ovládli i druhý vzájemný zápas v sezoně. „Z Liberce jsme chtěli odvést body, náš výkon tomu ovšem absolutně neodpovídal. Hodně branek jsme obdrželi z míst, na která jsme se před výjezdem upozorňovali a ve kterých je Liberec silný. Dalším problémem byla produktivita. I přes vysoký počet střel jsme dokázali skórovat pouze dvakrát, což by stačilo možná tak na fotbal...“ litoval Jan Procházka, jenž v 11. minutě snižoval na 1:2 z pohledu hostů.

Liberečtí pak vsítili třetí gól, i na ten ale našli Vinohradští odpověď a dostali se zpátky na dostřel. Na inkasované góly ze 43. minuty a z úplného závěru už ovšem svěřenci koučů Kotlase a Bouši nezaregovali. V rámci 16. kola Livesport Superligy tak prohráli na severu Čech 2:7. Stejným výsledkem skončil i první střet obou týmů v letošní základní části.

Procházka se nedávno přesunul z první pětky do třetí formace a nastupuje společně s Oliverem Goldem, Vojtěchem Mácou nebo Pavlem Hájkem. „S Vojtou a Oliverem jsme se potkali už v první části sezony, takže úplně od nuly se nesehráváme. Myslím, že jsme si jako pětka sedli a spolupráce začíná fungovat. Je teď třeba na hřišti plnit jiné úkoly než doposud. Proti Ostravě se nám to povedlo, proti Liberci ne. Musíme to zlepšit,“ popsal Procházka souhru se svými (staro)novými parťáky.

V pátek večer SKV přivítá na domácím hřišti Chodov. Půjde o poslední duel před delší reprezentační pauzou. „Pokud chceme uspět, bude třeba předvést perfektní výkon v obraně a pohlídat si silné individuality Chodova. V ofenzivě pak chladnokrevně proměňovat šance. V neposlední řadě se musíme vyvarovat vyloučením,“ burcuje sebe i spoluhráče 21letý forvard, který přišel do SKV loni v létě z Českých Budějovic. Páteční zápas je na programu od 20 hodin.

Instagram

SKV Florbal

Společně K Vítězství

Začali jsme v partě kamarádů a malé tělocvičně o pár metrech. Postupem času se z nás stal velký klub, hrající elitní soutěže - Superligu mužů a 1. ligu žen.
Přesto jsme si však zvládli uchovat to nejdůležitější - rodinnou atmosféru a unikátní duch SKV.

Naším domovem je sportovní areál Sokola Vinohrady v samém centru Prahy. Místo s nesmazatelnou historií. Jsme hrdí, že jako součást Sokola můžeme psát její další kapitoly.