Přípravka SKV opět stoprocentní, mladším žákům utekl postup mezi prsty

21. 12. 2021

Klub

3 minuty čtení

Poslední hrací víkend tohoto kalendářního roku poslal do boje hned dva mládežnické celky Vinohrad. V sobotu se do akce pustila dosud neporažená přípravka, která ani nyní nezaváhala. Naopak mladší žáci byli doslova jediný krok od famózního postupu do dalšího koše, jenže v posledním utkání nezvládli klíčový souboj a zůstávají tak ve společnosti stejných celků.

Vánoce za dveřmi, ale to v žádném případě nezabránilo mladým nadějím Vinohrad, aby naposledy v roce 2021 vyběhli na palubovky a porvali se o zbylé body ve hře. V sobotu se představila ve formě hrající přípravka, neděle patřila lize mladších žáků. A SKV opět zanechalo poměrně slušnou stopu.

Jako první se ve čtvrtém adventním víkendu zapojili do akce svěřenci trenérského triumvirátu Petra Antuše, Elišky Hladíkové a Zuzany Bauerové, kteří v probíhajícím ligovém ročníku doposud nepoznali hořkost porážky. A s jasným cílem udržet neporazitelnost šli i do šestého hracího kola.

Do cesty se jim tentokrát postavil celek Kladna, oba týmy Olympu a na závěr rovněž odvěký rival pražská Sparta. A sobotní scénář se i tentokrát nesl v podobných šlépějích. Přípravka SKV nedala jedinému soupeři sebemenší šanci a připsala si tak na konto další plný počet bodů.

A úkol byl nadmíru splněn. Přípravka přezimuje s nálepkou neporazitelnosti a další soupeře vyhlíží již v polovině ledna. Ježíšek tak malým nadějím nadělil nejen bohatou výslužku, ale rovněž krásný dar v podobě jedinečného vánočního vítězství.

O den později uzavírali zápasový maraton pro rok 2021 také mladší žáci pod vedením trenérského dua Oliver Gold a Josef Němeček. Koučové měli před posledním hracím víkendem nelehký úkol: nachystat svěřence na těžké bitvy s Mladou Boleslaví, střešovickým Tatranem, Bohemians a Kobylisy.

Vinohradští však do turnaje vstoupili ve velkém stylu, Boleslav porazili 5:2 a Tatran přemohli po bitvě 3:1. Tím si zařídili jistou pozici i v dalším kole a hrozba pádů o koš níže byla definitivně pryč. Pocit strachu rázem vystřídalo obrovské odhodlání pokusit se o zázrak.

A ten měli mladší žáci téměř na dosah. V utkání s Kobylisy byli lepším týmem, jenže neproměnili obrovské množství šancí a soupeř na konci utkání trestal. Porážka 2:0 znamenala postup soupeře do vyššího koše. Nic na tom nezměnil ani srdnatý výkon v posledním klání proti pořádající Bohemce z prvního koše, kde kluci dlouho vzdorovali a padli až v závěru 2:1.

Zklamání a slzy jdou však nyní stranou. Je třeba rozbalit vánoční nadílku a pustit se zpět do práce. Na dveře už klepe leden a výběr kouče Golda si bude chtít vzít postup co nejdříve zpět.

Instagram

SKV Florbal

Společně K Vítězství

Začali jsme v partě kamarádů a malé tělocvičně o pár metrech. Postupem času se z nás stal velký klub, hrající elitní soutěže - Superligu mužů a 1. ligu žen.
Přesto jsme si však zvládli uchovat to nejdůležitější - rodinnou atmosféru a unikátní duch SKV.

Naším domovem je sportovní areál Sokola Vinohrady v samém centru Prahy. Místo s nesmazatelnou historií. Jsme hrdí, že jako součást Sokola můžeme psát její další kapitoly.