S Vítkovicemi vysoká prohra

8. 1. 2022

Muži A

3 minuty čtení

Páteční duel 21. kola Livesport Superligy sokolům hrubě nevyšel a od Vítkovic schytali 18 branek. Už v neděli budou mít Vinohradští šanci na nápravu. V Brně se totiž utkají s Hattrickem.

Vítkovice se po prohře se Spartou chtěly dobře naladit na další důležitý střet se střešovickým Tatranem. A to se svěřencům trenéra Pavla Bruse podařilo. Už v čase 1:36 to bylo 2:0 pro hosty, vzápětí Marek Bräuer přidal svou druhou trefu v utkání, na konci krásné kombinace byl o chvíli později Martin Gattnar a vinohraského odchovance Matyáše Lorence v deváté minutě vyhnal z branky Rostislav Gattnar, jenž si skvěle poradil se samostatným únikem.

„Do zápasu jsme vstoupili v tempu tréninkové úrovně a hned jsme dostali facku. Brankáři Lorencovi jsme vůbec nepomohli, přitom to byl jeho první zápas v superlize od první minuty,“ řekl k nešťastnému úvodu z pohledu domácích kouč Michal Kotlas. Vítkovičtí i nadále navyšovali svůj náskok, v obraně vyhrávali souboje a v útoku si počínali bravurně, co se kombinace týče. Konkurovat tomu dokázal jen Viktor Kopecký, který v první části vsítil dvě branky a alespoň trochu zkorigoval skóre.

Stejný hráč pak zakončil nejpovedenější pasáž domácích, když ve 33. minutě zkompletoval hattrick. Ostravané se ovšem poté opět posadili do sedla a přidávali branky. „Soupeř nás předčil ve všech činnostech. A to i fyzicky - ve všech soubojích byl dřív,“ přiznal Kotlas. Sedm bodů (1+6) zapsal playmaker Marek Matejčík, čtyři góly a jednu nahrávku přidal Rostislav Gattnar, Adam Delong s Markem Bräuerem nasbírali hattrick a asistenci k tomu.

Za Vinohradské na konci druhého dějství snížil po bekhendové dorážce Vojtěch Klápa a v poslední části po krásné akci skóroval i Zbyněk Stuchlík. Šestou trefu domácích obstaral střelou na bližší tyč Procházka. Sokolové prohráli vysokým rozdílem 6:18. Z tohoto direktu se musejí hned oklepat, jelikož už v neděli nastoupí na hřišti brněnského Hattricku, kde půjde o důležité body v boji o vylepšení aktuální pozice v tabulce. Duel je na programu od 18 hodin.

TJ Sokol Královské Vinohrady – 1. SC TEMPISH Vítkovice 6:18 (2:9, 2:3, 2:6)

Branky a nahrávky: 12. V. Kopecký (Z. Stuchlík), 19. V. Kopecký (V. Klápa), 33. V. Kopecký (Fiala), 40. V. Klápa (Procházka), 51. Z. Stuchlík (V. Kopecký), 57. Procházka – 2. Vítovec, 2. Bräuer (Jan Šebesta), 4. Bräuer (Jan Šebesta), 6. M. Gattnar (Delong), 9. R. Gattnar (Vítovec), 11. R. Gattnar (Matejčík), 14. Delong, 15. Bräuer, 18. Sidunov (Besta), 35. Delong (Matejčík), 38. Šindler (Vítovec), 38. Kaleta (Bräuer), 42. Delong (Hubálek), 44. R. Gattnar (Matejčík), 47. Hubálek (Matejčík), 50. Hubálek (R. Gattnar), 57. Matejčík (Šindler), 60. R. Gattnar (Matejčík). Rozhodčí: Dolanský, Sýkora. Vyloučení: 3:3. Využití: 2:3. Diváci: 65.

Sestava SKV: Lorenc (9. Musil) - O. Stuchlík, Čuda, Gold, Hartman (C), Ježek, Pinkas, Horák - Fiala, Z. Stuchlík, Kopecký - Procházka, Pergler, Klápa - Švejda, Máca, Hájek - Paštika, Gregor. Trenéři: Kotlas, Bouša.


Instagram

SKV Florbal

Společně K Vítězství

Začali jsme v partě kamarádů a malé tělocvičně o pár metrech. Postupem času se z nás stal velký klub, hrající elitní soutěže - Superligu mužů a 1. ligu žen.
Přesto jsme si však zvládli uchovat to nejdůležitější - rodinnou atmosféru a unikátní duch SKV.

Naším domovem je sportovní areál Sokola Vinohrady v samém centru Prahy. Místo s nesmazatelnou historií. Jsme hrdí, že jako součást Sokola můžeme psát její další kapitoly.