Neúspěšná série u konce! Sokolové vyhráli v Brně 5:3!

10. 1. 2022

Muži A

3 minuty čtení

Na tenhle moment čekali sokolové od konce října! Na hřišti brněnského Hattricku si florbalisté Vinohrad konečně mohli opět vychutnat radost z vítězství. Díky skvělé druhé třetině a také díky dvěma brankám Vojtěch Mácy zvítězili v Maloměřicích 5:3 a v tabulce snížili ztrátu na své soupeře.

Z duelu s Vítkovicemi si Zbyněk Stuchlík odnesl menší zranění, a tak nemohl v Brně vyběhnout na hřiště. Na pozici prvního centra ho nahradil odchovanec SKV Vojtěch Máca. A byl to právě on, kdo se stal jednou z klíčových postav utkání 22. kola Livesport Superligy. Jako první však šli do vedení domácí, když se prosadil Lukáš Jalový. Závěr úvodní části pak patřil hostům. Po zaváhání v obraně domácích dorazil míček do branky Štěpán Švejda a bleskovou akci Vinohrad zakončil úspěšně Ivan Pergler.

Ve druhé třetině se Vinohradští rozjeli naplno a svého soupeře přehrávali. A přišla také odměna v podobě gólů. Po výborně sehrané standardní situaci se k odraženému míčku dostal Jan Pinkas a prokázal, že mu novoroční holohlavá vizáž svědčí. Vzápětí se po rychlém protiútoku přesně trefil Vojtěch Máca a stejný hráč pak zareagoval na snižující gól domácího Lhoty. Mácův pokus o tyčku zapadl za brankovou čáru a Vinohrady vedly po dvou třetinách 5:2.

Soupeř se v závěru tlačil dopředu, ale sokolové si v obraně počínali velmi dobře. Jistě působil také brankář Karel Šantora. Pouze v závěru nestačil na pokus Lukáše Jalového, který tak přidal svůj druhý zásah v utkání. Na výhře Vinohrad to už však nic nezměnilo. „Do zápasu jsme od začátku šli s tím, že musíme získat tři body. I díky tomu jsme k utkání přistoupili velmi zodpovědně. Dost nám také pomohlo, že trenéři rozdali každé pětce speciální úkoly,“ okomentoval duel dvougólový hrdina Máca.

„Hattrick jsme předčili v efektivitě střelby a v pohybu bez balonku. Třetí třetina pro nás byla fyzicky i psychická těžká, měli jsme problém se s tlakem soupeře vypořádat, ale nakonec to pro nás dopadlo dobře,“ ohlédl se Máca za náročným třetím dějstvím. „Do zbytku sezony je to hrozně důležitá výhra pro naší psychiku. Jsme rádi, že jsme to zvládli a musíme se od toho odrazit do dalších zápasů,“ dodal ještě vytáhlý univerzál SKV. V neděli Sokol čeká další důležité střetnutí, tentokrát s Otrokovicemi.

FBŠ Hummel Hattrick Brno – TJ Sokol Královské Vinohrady 3:5 (1:2, 1:3, 1:0)

Branky a nahrávky: 5. Jalový (Brom), 29. Lhota (Juhaňák), 60. Jalový (Brom) – 14. Švejda, 16. Pergler (V. Klápa), 23. Pinkas (P. Hájek), 26. Máca (V. Kopecký), 38. Máca (O. Stuchlík). Rozhodčí: K. Sojka, T. Sojka. Vyloučení: 1:1. Bez využití. Diváci: 97.

Sestava SKV: Šantora - O. Stuchlík, Čuda, Gold, Hartman (C), Ježek, Pinkas - Fiala, Máca, Kopecký - Procházka, Pergler, Klápa - Švejda, Paštika, Hájek. Trenéři: Kotlas, Bouša.


Instagram

SKV Florbal

Společně K Vítězství

Začali jsme v partě kamarádů a malé tělocvičně o pár metrech. Postupem času se z nás stal velký klub, hrající elitní soutěže - Superligu mužů a 1. ligu žen.
Přesto jsme si však zvládli uchovat to nejdůležitější - rodinnou atmosféru a unikátní duch SKV.

Naším domovem je sportovní areál Sokola Vinohrady v samém centru Prahy. Místo s nesmazatelnou historií. Jsme hrdí, že jako součást Sokola můžeme psát její další kapitoly.