Kopecký překonal Bínův rekord. Vážím si toho, přiznal ofenzivní lídr SKV

11. 1. 2022

Muži A

2 minuty čtení

Body přidává jako na běžícím páse. I když se týmu výsledkově nedařilo, na něj byl spoleh. Viktor Kopecký zapsal v posledních pěti zápasech těžko uvěřitelných 17 bodů a už teď překonal rekord Milana Bíny v počtu nasbíraných gólů a asistencí v základní části. A co je na tom všem nejdůležitější, že jeho nedělní příspěvek pomohl sokolům zlomit černou sérii porážek.

Vinohradští věděli, že už musejí zabrat. Po debaklu od Vítkovic a deseti prohrách v řadě bylo potřeba odrazit se ode dna. A to se jim také podařilo. Asistencí k výhře 5:3 nad brněnským Hattrickem dopomohl Viktor Kopecký, ofenzivní jistota SKV. V aktuální sezoně Livesport Superligy už má na svém kontě 43 kanadských bodů. Impozantní výkon. Nahrávkou na důležitou trefu Vojtěcha Mácy navíc překonal výkon Milana Bíny ze sezony 2015/2016.

Základní část elitní soutěže tehdy čítala pouze 22 zápasů. Stejný počet kol je za námi i teď a Kopecký už je o bod úspěšnější. Bína ve zmiňovaném ročníku 2015/2016 nasbíral 42 bodů (26+16). „Samozřejmě mě to těší a vážím si toho. Mrzí mě, že nám to zatím nepomohlo k zisku více týmových bodů. Ale ještě zbývají čtyři utkání. Věřím, že osm nebo devět bodů zvládneme přidat,“ doufá Kopecký.

Co podle něj vedlo k triumfu nad Hattrickem Brno? „Soustředěný týmový výkon. Myslím, že z nás byla cítit velká chuť zlomit sérii proher. A pak výborný Šantec v bráně a celkově obětavá hra do obrany,“ pochválil brankáře Šantoru i celou defenzivu. Sokolové zvládli výborně druhou třetinu a nakonec si z moravské metropole odvezli všechny tři body. Dotáhli se tak na týmy před sebou a ještě je o co hrát.

Vítězství po delší době navíc může zafungovat jako vzpruha. „Jsme si vědomi toho, že nic nemáme ve svých rukou, ale teď k nám jedou Otrokovice, které jsou na pozici, o niž stále máme velký zájem. Budeme určitě chtít týmy z dolní části tabulky dostat ještě pod tlak a zamíchat kartami. Nemáme co ztratit. Výhra v Brně nás nakopla a dala naději, tak budeme bojovat,“ dodal na závěr. S Otrokovicemi se bude hrát už v neděli.

Instagram

SKV Florbal

Společně K Vítězství

Začali jsme v partě kamarádů a malé tělocvičně o pár metrech. Postupem času se z nás stal velký klub, hrající elitní soutěže - Superligu mužů a 1. ligu žen.
Přesto jsme si však zvládli uchovat to nejdůležitější - rodinnou atmosféru a unikátní duch SKV.

Naším domovem je sportovní areál Sokola Vinohrady v samém centru Prahy. Místo s nesmazatelnou historií. Jsme hrdí, že jako součást Sokola můžeme psát její další kapitoly.