Třetí třetina rozhodla. Otrokovice si z Vinohrad odvezly všechny body

16. 1. 2022

Muži A

3 minuty čtení

Dvě třetiny se hrál na Vinohradech vyrovnaný zápas, pak ale Otrokovičtí rozhodli o svém vítězství a po výsledku 7:3 nasměrovali SKV s definitivní platností do play down. Vinohradští ještě budou muset o místenku mezi tuzemskou elitou zabojovat. Do kocne základní části zbývají ještě tři kola.

Na úvodní přesilovkový gól Martina Ležatky odpověděli domácí stejnou mincí. 15 vteřin před první sirénou proměnil početní výhodu v gól Jan Fiala. Ve druhé části padla pouze jedna branka, kterou měli na svědomí hostující panteři. Do třetí části tak šli s jednobrankovým náskokem.

Sokolům se ještě jednou podařilo srovnat. Po nahození Petra Hartmana se prosadil Ivan Pergler. Zbytek třetiny už patřil víceméně pouze hostům. Zářil především Ronald Gašparík. Slovenský florbalista, který letos táhne Otrokovické, vsítil dva góly, na jeden přihrál a stal se ústřední postavou panterů v cestě za důležitým vítězstvím.

Otrokovice nakonec vyhrály 7:3, udělaly velký krok směrem k účasti v play off, naopak sokolové jsou odsouzeni k nepříjemným bojům v play down. „Ještě jsme mohli živit nějakou naději na desáté místo, ale selhali jsme. První dvě třetiny jsme nebyli směrem dopředu nebezpeční. Soupeř měl pomalejší rozehrávku, čímž naši defenzivu uspával,“ načal své hodnocení trenér Michal Kotlas.

„Do třetí třetiny jsme s hrou na dvě pětky vstoupili trochu aktivněji, ale pořád se s námi vleklo z prvních dvou třetin, že jsme nebyli schopni pořádně rozehrát přes střední pásmo. Dopředu jsme byli pomalí. Pro nás teď začíná etapa přípravy na důležitou část soutěže. Aspoň víme, na co se teď nachystat. Zkusíme se daleko lépe připravit a doléčit zranění,“ dodal Kotlas.

TJ Sokol Královské Vinohrady – Navláčil Panthers Otrokovice 3:7 (1:1, 0:1, 2:5)

Branky a nahrávky: 20. Fiala (V. Kopecký), 42. Pergler (P. Hartman), 54. V. Kopecký (Fiala) – 11. M. Ležatka (Petřík), 31. Máček (Šťourač), 44. M. Ležatka (Gašparík), 54. Červenka (Nehila), 55. Gašparík (Sovják), 57. Grich, 60. Gašparík. Rozhodčí: Drápal, Pospíšil. Vyloučení: 3:1. Využití: 1:1. Diváci: 40.

Sestava SKV: Šantora - Z. Stuchlík, Čuda, Gold, Hartman (C), Ježek, Pinkas - Fiala, Máca, Kopecký - Procházka, Pergler, Klápa - Švejda, Paštika, Hájek. Trenéři: Bouša, Kotlas.


Instagram

SKV Florbal

Společně K Vítězství

Začali jsme v partě kamarádů a malé tělocvičně o pár metrech. Postupem času se z nás stal velký klub, hrající elitní soutěže - Superligu mužů a 1. ligu žen.
Přesto jsme si však zvládli uchovat to nejdůležitější - rodinnou atmosféru a unikátní duch SKV.

Naším domovem je sportovní areál Sokola Vinohrady v samém centru Prahy. Místo s nesmazatelnou historií. Jsme hrdí, že jako součást Sokola můžeme psát její další kapitoly.