V oslabené sestavě neúspěch na hřišti Mladé Boleslavi

27. 1. 2022

Muži A

3 minuty čtení

Sokolové museli skousnout v televizní dohrávce 24. kola Livesport Superligy těžkou porážku. Od mistrovské Mladé Boleslavi inkasovali v nepovedeném utkání 21 gólů. Trenéři Kotlas a Bouša se museli obejít bez osmi hráčů z obvyklé soupisky a na výsledku i předvedené hře se to projevilo. Vinohradští musejí napnout síly a soustředit se na pondělní derby se Spartou.

Hráči SKV neměli povedený vstup do utkání a už v šesté minutě to bylo 3:0 pro domácí. Mladá Boleslav přidávala další branky, obrana Vinohrad si počínala nedůrazně a dávala Středočechům velký prostor k zakončení. Nutno ovšem dodat, že mladoboleslavští hráči měli svůj den a góly uměli dát ze všech možných pozic. Skvěle si v utkání vedl především Milan Tomašík, jenž vsítil sedm zásahů a postaral se o rekordní zápis letošní sezony.

Šest bodů (5+1) zapsal Jiří Curney a pět bodů (1+4) přidal Tomašíkův parťák z útoku Martin Tokoš. „V utkání jsme nepředvedli nic a skóre hovoří jasně. Kvalita Boleslavi je jinde, ale samozřejmě nás určitým způsobem poznamenaly četné absence. Netrénovali jsme, protože jsme měli část týmu v karanténě. Na to se ale vymlouvat nechceme,“ řekl po utkání rázně trenér David Bouša. Vinohradským chyběli Máca, Hájek, Horák, Čuda, Gold, Zbyněk Stuchlík, brankář Musil a delší dobu zraněný Lukáš Lanc.

Kladně se dá z pohledu SKV vyhodnotit zapojení tří nových juniorů do Livesport Superligy. Premiéru si odbyli obránce Tomáš Martan, univerzál Filip Píše a útočník František Urbánek. Velký prostor v utkání dostali také další odchovanci Richard Kellenberger a třetí třetinu odchytal už za rozhodnutého stavu Matyáš Lorenc. V pondělí se sokolové utkají na domácí půdě se Spartou. Duel bude opět vysílat program ČT sport.

Předvýběr.CZ Florbal MB – TJ Sokol Královské Vinohrady 21:0 (7:0, 6:0, 8:0)

Branky a nahrávky: 2. Tomašík (Zakonov), 5. Curney (Do. Beneš), 6. Koláčný (Hemerka), 12. Curney (Do. Beneš), 16. Curney (TS), 19. Tokoš (Šebek), 20. Zoufalý (Koláčný), 22. Tomašík (Tokoš), 25. Tomašík (Šebek), 29. J. Bína (Zakonov), 29. Tomašík (Tokoš), 33. J. Bína (Zakonov), 38. Tomašík (Tokoš), 41. Curney (Pěnička), 41. Tomašík (Tokoš), 42. Gruber (Koláčný), 46. Suchánek (Hemerka), 48. Hemerka (Curney), 48. Tomašík (Šebek), 52. Curney (Suchánek), 57. Tadeáš Chroust (Gruber). Rozhodčí: Bališ, Varga. Vyloučení: 1:1. Využití: 1:0. Diváci: 255.

Sestava SKV: Šantora (41. Lorenc) - O. Stuchlík, Píše, Šolaja, Hartman (C), Pinkas, Ježek, Martan - Fiala, Klápa, Kopecký - Kellenberger, Pergler, Gregor - Švejda, Paštika, Procházka - Urbánek. Trenéři: Kotlas, Bouša.


Instagram

SKV Florbal

Společně K Vítězství

Začali jsme v partě kamarádů a malé tělocvičně o pár metrech. Postupem času se z nás stal velký klub, hrající elitní soutěže - Superligu mužů a 1. ligu žen.
Přesto jsme si však zvládli uchovat to nejdůležitější - rodinnou atmosféru a unikátní duch SKV.

Naším domovem je sportovní areál Sokola Vinohrady v samém centru Prahy. Místo s nesmazatelnou historií. Jsme hrdí, že jako součást Sokola můžeme psát její další kapitoly.