Kapitánka Nigrinová: Naše výkonnost v posledních utkáních roste

10. 2. 2022

Ženy A

3 minuty čtení

Porazily Spartu, posunuly se v tabulce na pátou příčku 1. ligy a vyhlížejí vyřazovací část. Ladies zahajují klíčovou fázi letošního ročníku. Proti pražskému rivalovi dokázaly, že se budou chtít rovnocenně měřit i s celky z vrchní části tabulky. To potvrdila i kapitánka Aneta Nigrinová.

Ženský A tým vyhrál na Barrandově, kde se derby hrálo, 8:4. „Do zápasu jsme šly s tím, že máme Spartě co vracet. Domácí porážku jsme stále měly v hlavách a jsme moc rády, že jsme dostaly možnost ji oplatit. V týmu bylo taky dost osobních motivací a přeci jen zápas proti Spartě je prostě takové malé derby! Celé utkání jsme hrály opravdu týmově, obětavě, nedělaly jsme tolik špatných rozhodnutí, jako občas děláme. Celkově to byl od nás stabilní a zodpovědný výkon, který jen dokazuje to, že jsme se na začátku sezony trochu hledaly, ale naše výkonnost v posledních utkáních roste,“ ohlédla se za vydařeným duelem útočnice Aneta Nigrinová.

Právě vyhecované zápasy se Spartou, s Prague Tigers, s Libercem či s Plzní posouvají svěřenkyně Pavla Doubka k lepším výkonům. „Jen je opravdu škoda, že jsme se s většinou těchto týmů (Black Angels, Prague Tigers, Liberec) utkaly v sezoně pouze jednou. A ještě k tomu pro nás se špatným koncem. Celkově se ale tahle liga oproti dřívějším rokům vyrovnala. Jsou tady nové týmy, plné mladých a hlavně běhavých hráček, takže kvalitních zápasů jsme tentokrát měly více než obvykle. Nezbývá nám než těm ostatním týmům vrátit porážku v play off,“ vyhlásila Nigrinová jasnou metu.

Do konce základní části ještě Ladies odehrají čtyři zápasy. „Naším cílem je vyhrát každý zápas. Ideální by pro nás bylo vybojovat čtvrtou příčku, která by nám zajistila, že se vyhneme předkolu. Tenhle cíl je reálný pouze v případě, když nám budou hrát do karet i výsledky ostatních týmů. My se už můžeme soustředit pouze na to, abychom všechny zbylé zápasy vyhrály a pozitivně se naladily na blížící se play off,“ popsala, o co vinohradským hráčkám půjde v závěru základní části. SKV se postupně utká se Soběslaví, Týnem, Slavií Plzeň a Texasem. Dlouhodobá fáze 1. ligy žen skončí 20. února.

A jaké úkoly si Ladies vytyčují pro samotnou vyřazovací část? „Dostat se co nejdál! V téhle lize jsme už docela dlouho, bohužel i vlivem pandemie, a stále jsme ji nedokázaly vyhrát. I když to s námi na začátku sezony nevypadalo růžově, poslední tréninky a zápasy ukazují, že děláme pokroky. Jednou z věcí, díky kterým naše výkonnost stoupá, je také návrat Týnky Jiřičkové v roli asistentky trenéra. Týnka přináší na naši hru odlišný pohled a myslím, že se s Pájou Doubkem perfektně doplňují,“ zmínila Nigrinová na závěr i doplnění realizačního týmu.

Instagram

SKV Florbal

Společně K Vítězství

Začali jsme v partě kamarádů a malé tělocvičně o pár metrech. Postupem času se z nás stal velký klub, hrající elitní soutěže - Superligu mužů a 1. ligu žen.
Přesto jsme si však zvládli uchovat to nejdůležitější - rodinnou atmosféru a unikátní duch SKV.

Naším domovem je sportovní areál Sokola Vinohrady v samém centru Prahy. Místo s nesmazatelnou historií. Jsme hrdí, že jako součást Sokola můžeme psát její další kapitoly.