Autor vítězné sobotní trefy Procházka: Doma očekávám ještě bojovnější utkání

1. 3. 2022

Muži A

2 minuty čtení

V sobotu dokázali sokolové zaskočit domácí Pardubice a sérii 1. kola play down, ve které se hraje o udržení v Livesport Superlize, načali triumfem v prodloužení. Vítěznou branku zaznamenal na konci 69. minuty Jan Procházka. Rychlonohý hráč Vinohrad zhodnotil jak sobotní triumf, tak následnou nedělní porážku. Po dvou zápasech je stav série srovnaný 1:1.

„Jeden bod po úvodním dvojutkání na hřišti soupeře není špatný, nicméně po sobotním vítězství jsme chtěli dovést domů i bod druhý,“ hodnotí Procházka aktuální situaci v sérii. Vinohradští po výhře 3:2 vstoupili dobře i do nedělního střetnutí a v průběhu úvodní části vedli 1:0 a 2:1. Jenže pak se utkání zvrtlo, Pardubice dokázaly otočit skóre na svou stranu a nakonec duel ovládly 6:4.

Ani v prvním vítězném střetnutí to však pro žlutočerné hráče nebyla jednoduchá práce. „Do prvního utkání jsme nevstoupili dobře a hned po první desetiminutovce prohrávali 0:2. K tomu jsme obě branky obdrželi ze standardních situací, které jsme bránili špatně. To se nám už nesmí stát!“ zvedl Procházka varovný prst.

Vinohradští se ovšem z nepovedeného začátku zvedli a v poslední třetině dokráčeli k vyrovnání. „Ukázali jsme, že umíme a budeme bojovat. Velkou podporou pro nás byli fanoušci SKV, kteří do Pardubic dorazili. Svým fanděním v průběhu celého utkání nám vytvořili domácí atmosféru. Za to jim patří velký dík!“ pochválil skvělé příznivce z řad vinohradské mládeže.

Nedělní zápas patřil domácím. „Na Pardubicích byla mnohem více vidět chuť po vítězství, chtěli doma udržet aspoň bod. My jsme v utkání nebyli plně koncentrovaní, na vítězství to v neděli nebylo,“ ohlédl se Procházka krátce za porážkou 4:6. Co bude teď následovat v Rieger aréně? „Utkání jsou velmi vyrovnaná. Očekávám ještě bojovnější a vyhrocenější střetnutí než Pardubicích. Na domácí palubovku se těšíme!“ vzkázal na závěr.

Instagram

SKV Florbal

Společně K Vítězství

Začali jsme v partě kamarádů a malé tělocvičně o pár metrech. Postupem času se z nás stal velký klub, hrající elitní soutěže - Superligu mužů a 1. ligu žen.
Přesto jsme si však zvládli uchovat to nejdůležitější - rodinnou atmosféru a unikátní duch SKV.

Naším domovem je sportovní areál Sokola Vinohrady v samém centru Prahy. Místo s nesmazatelnou historií. Jsme hrdí, že jako součást Sokola můžeme psát její další kapitoly.