Ladies vyřadily Lípu a teď vyzvou Spartu. Bude to vyrovnané, přiznala Kalivodová

2. 3. 2022

Ženy A

4 minuty čtení

Nejkratší možnou cestou ženské áčko přešlo v 1. kole play off přes Českou Lípu a nyní už vyhlíží osmifinálové boje se Spartou. Půjde o hodně atraktivní souboj, narazí na sebe totiž pátý a šestý tým západní skupiny 1. ligy. Jak se ladies ohlížejí za vítězný vstupem do klíčové pasáže ročníku a jaká nálada panuje v týmu?

Úvodní utkání série s Českou Lípou Ladies naprosto ovládly. Především první třetina byla naprosto v jejich režii. Naproti tomu nedělní druhé střetnutí bylo těsné a Vinohrady si nakonec z Rumburku odvezly jen těsnou výhru. I tam jim ale stačila k postupu z úvodního kola vyřazovací části. „Jak si pravidelně už od ledna s holkama opakujeme: ‚play off je zkrátka jiná soutěž‘, tedy i překvapivě vyrovnaný druhý zápas s Českou Lípou k tomu zřejmě patří,“ uvedla útočnice Aneta Kalivodová, která se na vysoké výhře 14:3 podílela dvěma body (1+1).

„V sobotu jsme věděly, že se musíme plně koncentrovat a zabrat, abychom postup z předkola do play off měly jistý. V neděli jsme však do České Lípy, po poměrně jasném výsledku z předchozího dne, vyrážely sice stále s respektem vůči soupěři, ale i očekáváním, jak zápas asi dopadne. Zřejmě jsme ale neodhadly, že obměna sestavy a zranění několika z nás způsobí, že bude zápas dramatičtější, než bychom si přály. Podstatný je naštěstí jen finální výsledek,“ zhodnotila druhé utkání série. Ladies i tak vyhrála 8:7. U vítězné trefy na 8:7 asistovala právě 21leta útočnice. Celkově v zápase zapsala dvě gólové nahrávky.

Teď se SKV střetne v osmifinále s pražskou Spartou. Ta v úvodním kole play off vyřadila Týn. „Očekávám těžké a vyrovnané zápasy, které nám Sparta (a my jí) rozhodně nedá zadarmo. Zkušenost z posledního zápasu nás snad varovala, že dostatečná koncentrace a odhodlání vyhrát jsou potřebné vždy a v každé vteřině, i proti zdánlivě lehkému soupeři nebo za stavu 10:0. Pokud s tímto nastoupíme do obou zápasů a budeme hrát naši hru od první vteřiny, pak se o nás vůbec nebojím,“ řekla bojovně. V základní části si oba týmy rozdělily po jedné výhře.

A jaká nálada panuje v celém týmu? „Atmosféra play off mě jednoznačně pohltila, respektive minimálně do takové míry, do jaké je to v současné napjaté a ponuré atmosféře v Evropě možné. Anet s Pájou si pro nás navíc před prvním zápasem play off přichystali překvapení, kdy úžasně vyzdobili šatnu, potiskli nám každé svou vlastní mikinu logem SKV nebo například vyrobili náramky s našimi čísly. To jsou věci, které člověka vždy jen o to víc utvrdí v tom, jak SKVělý tým jsme a - dovolím si klišé - že to všechno úsilí a čas za to už jen kvůli těm lidem stojí!“ usmála se vinohradská útočnice na závěr.

Osmifinále odstartuje v pátek večer v Rieger aréně. Od osmi hodin budou mít příznivci Vinohrad možnost popohnat vpřed svůj tým. Odveta se uskuteční v neděli, čas a místo je ještě v jednání. Případný třetí zápas (série se hraje na dva vítězné duely) se uskuteční ve středu večer zpět v Rieger aréně. Držte holkám palce!

Výsledky 1. kola play off 1. ligy žen:

TJ SKV - FBC Česká Lípa 14:3
FBC Česká Lípa - TJ SKV 7:8

Program osmifinále play off 1. ligy žen:

pátek 4. 3., 20:00 TJ SKV - ACEMA Sparta Praha UNYP (Vinohrady)
neděle 6. 3., ACEMA Sparta Praha UNYP - TJ SKV

Instagram

SKV Florbal

Společně K Vítězství

Začali jsme v partě kamarádů a malé tělocvičně o pár metrech. Postupem času se z nás stal velký klub, hrající elitní soutěže - Superligu mužů a 1. ligu žen.
Přesto jsme si však zvládli uchovat to nejdůležitější - rodinnou atmosféru a unikátní duch SKV.

Naším domovem je sportovní areál Sokola Vinohrady v samém centru Prahy. Místo s nesmazatelnou historií. Jsme hrdí, že jako součást Sokola můžeme psát její další kapitoly.