Mladší žáci ovládli turnaj v Čelákovicích a míří do třetího koše

7. 3. 2022

Mladší žáci

3 minuty čtení

Uplynulý víkend nabídl kromě záchranářských bojů mužského áčka také další turnaj mladších žáků, kteří se tentokrát vydali za bitvami o postup do Čelákovic. Svěřenci trenérů Olivera Golda a Pepy Němečka zde navázali na skvělé výkony z předchozích zápasů a bez větších problémů si dokráčeli pro vstupenku do třetího koše. A zároveň natáhli sérii výher v řadě na číslo 10.

Rok 2022 a výběr mladších žáků, to je prozatím naprosto dokonalá symbióza, která trenérům Goldovi s Němečkem přináší kýžené ovoce. Kluci vstoupili do druhé části florbalové sezony bez ztráty jediného zápasu a na své konto tak připisují jednu výhru za druhou.

S touto lichotivou nálepkou odjížděli rovněž na další turnaj do Čelákovic, kde se o vytoužený postup utkali hned s čtyřmi vrstevníky. Do cesty se mladším žákům tentokrát postavily týmy Tatranu, Kobylis, Králova Dvora a Horních Počernic, z nichž pouze ten nejlepší získal vstupenku do dalšího koše.

Mladší žáci odstartovali sobotní vystoupení klíčovým soubojem s týmem Kobylis, kterým měli po prosincové porážce 2:0 rozhodně co vracet. Tentokrát však SKV nedovolilo soupeři žádné další překvapení a v turnaji vybojovalo první důležité vítězství 4:2.

V dalších dvou kláních byla nálepka favorita na straně žlutočerných, a to se na průběhu utkání také potvrdilo. Kluci s přehledem přehráli Králův Dvůr 10:0 a hned na to si rovněž poradili s výběrem Horních Počernic, kterému nastříleli pět branek a osamostatnili se na prvním místě.

Do závěrečného souboje s Tatranem tak vstupovali již jako vítěz turnaje, jelikož soupeři v jeho průběhu mezi sebou poztráceli hned několik bodů. I tak nebylo nějaké podcenění na pořadu dne, mladší žáci chtěli ztvrdit svou dominanci a Střešovicím tak nedarovali vůbec nic. Drtivá výhra 9:2 toho byla značným důkazem.

Čtyři zápasy, čtyři vítězství a hladký postup do dalšího koše. Takový byl víkend v podání mladších žáků, kterým se podařilo naplnit pohár očekávání až na hladinu a tím také potěšit nejen trenérské duo, ale rovněž všechny fanoušky na tribuně čelákovické sportovní haly.

„Kluci si zaslouží velké uznání. Z důvodu jarních prázdnin se nás dotkla poměrně hojná absence, takže jsme museli tak trochu improvizovat. Na druhou stranu jsme mohli do kádru zapojit dravé mládí, které vneslo do kabiny příjemný vítr,“ řekl po turnaji trenér Oliver Gold.

Nyní však na mladší žáky čeká mnohem náročnější úloha. Postup mezi tři nejlepší koše je sice zatím nejlepším letošním výsledkem, ale v dalších utkáních už nálepka favorita bude spíše na stranách soupeřů. Ale cíl zůstává stále stejný: Společně K Vítězství.

Foto: David Štěrba

Instagram

SKV Florbal

Společně K Vítězství

Začali jsme v partě kamarádů a malé tělocvičně o pár metrech. Postupem času se z nás stal velký klub, hrající elitní soutěže - Superligu mužů a 1. ligu žen.
Přesto jsme si však zvládli uchovat to nejdůležitější - rodinnou atmosféru a unikátní duch SKV.

Naším domovem je sportovní areál Sokola Vinohrady v samém centru Prahy. Místo s nesmazatelnou historií. Jsme hrdí, že jako součást Sokola můžeme psát její další kapitoly.