Anežka Dobisíková: I přes konec v osmifinále mám ze sezony poměrně dobrý pocit

14. 3. 2022

Ženy A

5 minut čtení

Vítězství měly na dosah, nakonec ale Ladies rozhodující utkání osmifinále 1. ligy se Spartou ztratily v nájezdech a se sezonou se loučí. V sérii to bylo jako na houpačce, a tak je co analyzovat. I přes vyřazení ale letošní ročník zanechal několik pozitiv. Jedním z nich je zapojení nových hráček. O tom všem promluvila obránkyně a opora Anežka Dobisíková.

Série se Spartou začala smolnou porážkou. Florbalistky Vinohrad ještě pár vteřin před koncem vedly o gól, ale pak inkasovaly vyrovnávající branku a v prodloužení soupeř rozhodl o první výhře. Na to svěřenkyně Pavla Doubka skvěle zareagovaly a mečbol Sparty odvrátily vysokou výhrou 8:0. V rozhodujícím třetím střetnutí Ladies dlouho vedly, ale nakonec musely v závěru dotahovat. To se povedlo, následné nájezdy už ne.

„I když v předchozí sezoně Sparta určitě nebyla týmem, který by nás nějak ohrožoval, letos dávala celkem jasně najevo, že se s ní musí počítat. Určitě jsme věděly, že má pár velmi šikovných hráček, jež si musíme pohlídat, abychom sérii vyhrály. Nakonec z toho byly tři hodně odlišné zápasy, které Sparta ve výsledku zvládla lépe. Bylo z nich hrozně cítit, že prostě chtějí,“ popsala dojem ze soupeře Anežka Dobisíková, která do série zasáhla kvůli zranění až ve druhém duelu.

„První zápas jsem sledovala pouze z lavičky a trochu mi přišlo, že Sparta hraje pořád dost podobně. Říkala jsem si, že pokud se z toho poučíme, mohl by další vývoj série být v náš prospěch. Ve druhém utkání se mi to vlastně potvrdilo. Tam jsme zahrály dobře, upřímně nám tam ale vyšlo úplně všechno. Ve třetím zápase bylo na Spartě vidět, že se o výhru chtějí porvat za každou cenu. Myslím si, že nám možná trochu v některých momentech došly síly, možná i psychické. Na naší straně přišlo pár chyb a taky spoustu neproměněných šancí, které byly klíčové,“ ohlédla se obránkyně SKV za klíčovými momenty série.

Co konkrétně stálo za úspěchem soupeřek v klíčovém třetím utkání, v němž si Ladies postupně vypracovaly nadějné skóre 1:0, 3:1 a 4:2. „Asi se budu opakovat, ale i když jsme na začátku zápasu vedly, na Spartě byla hrozně vidět její bojovnost. Dalších faktem je, že nám skvěle zachytala gólmanka, takže bez ní mohl zápas už od začátku vypadat jinak. Trochu jsem doufala, že to zlomíme v prodloužení, protože to nám v SKV tradičně vychází poměrně dobře. Myslím, že jsme ho odehrály docela slušně, bohužel bez gólu,“ zalitovala nevyužitých příležitostí v nastaveném čase.

Na řadu tak přišly nájezdy. Po úvodních dvou sériích to domácí hráčky měly rozehrané skvěle a vedly 2:0. Jenže velkou výhodu nevyužily a pak už se do přívětivé pozice během zbylého průběhu rozstřelu nedostaly. Rozhodla desátá série, v níž byla Sparta úspěšnější. „Moje nervy při nájezdech byly obrovské. Máme víceméně dvě nájezdové specialistky (Elí a Anet) a na nájezdy muselo jít pět hráček. Podle mě to nezajely vůbec špatně. Možná nám chyběl klid, takže určitě na trénování nájezdů musíme zapracovat. Upřímně si ale myslím, že se zápas lámal úplně někde jinde,“ dodala Dobisíková.

Závěrem zhodnotila také celý uplynulý ročník z pohledu Vinohrad. „Byla to po dlouhé době celkem plnohodnotná sezona. Při našem pomalejším rozjezdu jsem si trochu říkala, co z toho bude. O to radši jsem, že můžu říct, že jsem na konci ročníku cítila obrovskou týmovost, která je přesně ten důvod, proč florbal hraju. I když jsme výsledkově měly určitě povedenější roky, mám z toho po prvotním zklamání z prohry vlastně dobrý pocit,“ našla pozitiva na uplynulé sezoně.

„Měly jsme nové trenéry a hlavně spoustu nových hráček, které se, myslím, adaptovaly skvěle a v průběhu ročníku zvládaly i role, které pro ně ze začátku nebyly možná vůbec myslitelné. Jsem na nás hrdá. Taky jsem ráda, že to zvládli kluci, i když jim trochu závidím. Vždycky je lepší, když sezona skončí vítězně,“ usmála se Dobisíková. Ladies si teď budou moci od florbalu odpočinout a pak se vrhnout do přípravy na nový ročník, který bude znamenat další výzvu.

VÝSLEDKY OSMIFINÁLE 1. LIGY ŽEN:

TJ SKV - ACEMA Sparta Praha UNYP 3:4 po prodl.
ACEMA Sparta Praha UNYP - TJ SKV 0:8
TJ SKV - ACEMA Sparta Praha UNYP 5:6 po sam. náj.

Instagram

SKV Florbal

Společně K Vítězství

Začali jsme v partě kamarádů a malé tělocvičně o pár metrech. Postupem času se z nás stal velký klub, hrající elitní soutěže - Superligu mužů a 1. ligu žen.
Přesto jsme si však zvládli uchovat to nejdůležitější - rodinnou atmosféru a unikátní duch SKV.

Naším domovem je sportovní areál Sokola Vinohrady v samém centru Prahy. Místo s nesmazatelnou historií. Jsme hrdí, že jako součást Sokola můžeme psát její další kapitoly.