Dorostence čeká Final Four! V neděli se střetnou s Královým Dvorem

7. 4. 2022

Dorostenci

3 minuty čtení

Dorostenci SKV vybojovali ve 2. lize třetí příčku, a protože rezerva ze Střešovic se závěrečných bojů o medailová umístění účastnit nemůže, znamená to pro vinohradské mladíky postup do Final Four. V jeho semifinále se žlutočerní utkají s celkem z Králova Dvoru. Hrát se bude v neděli v Kunraticích. Vítěze čeká účast v druholigovém finále.

V úvodu aktuálního ročníku to pro dorostence nevypadalo úplně dobře a výsledkově se nedařilo. „Základní část byla hodně různorodá. Na začátku jsme měli kolísavé výsledky, kdy jsme dokázali porazit silnější soupeře a naopak se slabšími prohrát. Zkoušeli jsme různé složení herních pětic a na každý zápas jsme nabalovali nové taktické prvky,“ ohlédl se za dosavadním průběhem Jan Otta, jeden z trenérů dorosteneckého výběru. Tým vede ještě společně s Vilasem Svobodou a Petrem Blažejem.

„V polovině sezony jsme ustálili herní formace a posílili jak hráči do pole, tak do brány. Předváděná hra se začala postupem času zlepšovat a nám se otevřela možnost boje o účast v play off. Na začátku jsme ani taková očekávání neměli. Vyjasnili jsme si cíle do konce základní části a hráči to vzali zodpovědně. Makali a play off si vybojovali v předposledním zápase. Lví podíl na našich výkonech mají starší žáci a Běla Novotná, kteří tvoří polovinu týmu a už v brzkém věku vědí, co je potřeba udělat pro úspěch,“ vyzdvihl Otta, co dovedlo SKV k vrchním patrům tabulky.

O víkendu dorostenci odstartují vrchol sezony. „Čeká nás play off. Pro většinu to bude první seznámení s tím, jak to chodí v takových zápasech. Hráči ale mají dobře odtrénováno. Maximálně jim jako trenérský tým věříme a očekáváme tvrdá semifinálová utkání proti kvalitnímu týmu z Králova Dvora. Proto chceme na boje v play off pozvat všechny fanoušky a rodiče, kteří nás podporují celou sezonu!“ dodal kouč Otta na závěr. Hraje se v neděli v Kunraticích od 10 a od 13 hodin. V rámci celého dvojutkání rozhodne celkové skóre. V případě rovnosti se bude prodlužovat.

Program semifinále 2. ligy dorostenců:

10. 4., 10:00 TJ SKV - T.B.C. LUCERN Králův Dvůr (SH ZŠ Kunratice)
10. 4., 13:00 TJ SKV - T.B.C. LUCERN Králův Dvůr (SH ZŠ Kunratice)

Instagram

SKV Florbal

Společně K Vítězství

Začali jsme v partě kamarádů a malé tělocvičně o pár metrech. Postupem času se z nás stal velký klub, hrající elitní soutěže - Superligu mužů a 1. ligu žen.
Přesto jsme si však zvládli uchovat to nejdůležitější - rodinnou atmosféru a unikátní duch SKV.

Naším domovem je sportovní areál Sokola Vinohrady v samém centru Prahy. Místo s nesmazatelnou historií. Jsme hrdí, že jako součást Sokola můžeme psát její další kapitoly.