Novým trenérem Vinohrad se stal Jan Kapucián!

13. 5. 2022

Muži A

4 minuty čtení

Po odchodu dosavadního trenérského dua Michal Kotlas - David Bouša byl novým koučem vinohradského A týmu jmenován Jan Kapucián. Bývalá hráčská opora SKV bude v realizačním týmu spolupracovat s asistentem Miroslavem Purkrábkem, kondičním trenérem Boleslavem Kytkou a fyzioterapeutkou Klárou Pekárkovou.

„V první řadě bych rád poděkoval končící dvojici trenérů. Kluci odvedli v posledních třech letech v rámci A týmu velké penzum práce a tu úlohu neměli v nelehké době nijak snadnou. Myslím, že Make s Boušim dokázali přenést do trenérské praxe to, čím se prezentovali v průběhu svých hráčských kariér - touhu po výhrách, odpovědnou přípravu týmu, ale ve finále také zvládli občas mít takový ten střízlivý přístup k věci,“ ocenil přístup končících trenérů viceprezident SKV Jiří Buchta. 

„Zůstanou zapsaní jako první trenéři, kteří SKV zvládli dostat do play off. Zakomponovali hromadu nových hráčů a hlavně - celé jejich angažmá skončilo vítězně. Dveře do SKV mají vždycky otevřené,“ vzkázal upřímně směrem k duu Kotlas & Bouša. Hned v jejich první sezoně (2019/20) se SKV propracovalo mezi osmičku nejlepších a ve čtvrtfinále, které zastavil covid, nastoupilo proti vítězi základní části Mladé Boleslavi. V dalším ročníku obsadili Vinohradští pod vedením Bouši s Kotlasem 13. příčku po základní části, play down se ale kvůli covidu nehrálo.

V uplynulém ročníku sokolové skončili opět třináctí a v 1. kole play down porazili Pardubice 4:2 na zápasy. Tím vybojovali záchranu a trenérská mise dvojice Kotlas & Bouša u vinohradského týmu skončila.  Začalo vybírání nástupců. „Hledání nového realizáku jsme věnovali hodně času a kdokoliv tvrdí, že najít nový realizační tým pro superligu je snadné, jednoduše nemá pravdu. Jsem rád, že z hledání vykrystalizovala právě dvojice Jan Kapucián - Miroslav Purkrábek a že na naši nabídku kývli,“ přiznal Buchta.

„Před třemi týdny jsme si zavolali s Jirkou Buchtou s tím, že si po dlouhé době společně sedneme a probereme florbal a život. Během večera jsem si dal vedle sebe pro a proti a rozhodl se, že pokud bude příležitost, nabídnu SKV své služby. Jirka si pak dal logicky čas na rozmyšlenou a na probrání s dalšími členy vedení. Po několika dalších videohovorech nejen se mnou, ale i s realizačním týmem, který jsem si vyžádal, jsme se domluvili. Složení realizačního týmu bylo pro mě hodně důležité - jsem rád, že mi klub vyšel vstříc v tom, že budu mít k dispozici právě Míru Purkrábka jako asistenta a Bolka Kytku jako kondičního trenéra,“ uvedl nový kouč Vinohrad Jan Kapucián.

„Honza je naším bývalým hráčem, florbalové zkušenosti nabral nejen u nás, ale i v zahraničí. Má ke klubu opravdu velký vztah a jsem rád, že ho v nové roli můžeme uvítat zpět. Známe se dlouhé roky a vím, že kromě dobré nálady, kterou je pověstný, má k pracovním úkolům velmi profesionální přístup. Umí řešit věci na velmi krátké časové bázi a nebojí se dělat obtížná a důležitá rozhodnutí. Zároveň je to absolutně rovný člověk. To jsou všechno atributy, díky kterým věřím, že bude pro náš tým dobrou volbou,“ představil viceprezident Vinohrad nového kouče A týmu.

„Míra je stále mladý trenér, který však umí pracovat komplexně a hru dobře vnímá. Spolupracovali jsme i v rámci pracovní kariéry a vím, že v jeho osobě získá áčkový realizák velmi schopného, odpovědného trenéra, který navíc umí velmi dobře zapojit do procesu moderní technologie. Když Honza poptal pro asistentskou pozici specificky právě Míru, nebylo příliš co řešit. Realizák pak doplní na pozici kondičního trenéra Bolek Kytka a v pozici fyzioterapeutky stále budeme mít oporu v Kláře Pekárkové, tady se nic nemění a z toho mám velkou radost,“ dodal Buchta.

Instagram

SKV Florbal

Společně K Vítězství

Začali jsme v partě kamarádů a malé tělocvičně o pár metrech. Postupem času se z nás stal velký klub, hrající elitní soutěže - Superligu mužů a 1. ligu žen.
Přesto jsme si však zvládli uchovat to nejdůležitější - rodinnou atmosféru a unikátní duch SKV.

Naším domovem je sportovní areál Sokola Vinohrady v samém centru Prahy. Místo s nesmazatelnou historií. Jsme hrdí, že jako součást Sokola můžeme psát její další kapitoly.