A tým má za sebou start letní přípravy

23. 5. 2022

Muži A

3 minuty čtení

Vinohradští florbalisté zahájili letní přípravu na superligovou sezonu 2022/2023. Početný kádr bude nabírat fyzickou kondici a až v později se přesune do haly, kde se pokusí vyladit formu na úvod soutěže. O personálních změnách v týmu vás budeme postupně informovat na webu a sociálních sítích.

Přípravné období zahájila týmová schůzka v pondělí 16. května. „Hráčům jsme představili plán na celé léto. Do přípravy vstupujeme s asi největší skupinou hráčů, co kdy v SKV byla, ale samozřejmě jednání o hráčích ještě nejsou ukončena a další probíhají. Jsem rád, že po dlouhé době máme i zahraniční stopu, tentokrát z Lotyšska. Vždycky to přinese do týmu něco nového,“ řekl na úvod Jan Kapucián, nový kouč A týmu.

„První týden byl seznamovací, aby se hráči postupně rozhýbali po pauze. 23. května nás čeká první testování. Letní příprava je rozdělena na tři fáze. První dvě budou převážně fyzické bez hokejek. Ve třetí fázi už budeme většinu času trávit v hale,“ osvětlil průběh fyzické přípravy Boleslav Kytka, kondiční trenér mužstva.

„V přípravě jako takové jsme navýšili počet tréninkových jednotek. Kluky čeká perné léto, ale je to základ k tomu, abychom mohli být v lize konkurenceschopní. Plánujeme samozřejmě přípravné zápasy s českými a zahraničními týmy, to k létu patří a bude to pro nás zpětná vazba. Novinkou je pro nás závěr léta, kdy plánujeme jet vyladit formu na zahraniční turnaj,“ odkryl Kapucián detaily. SKV vycestuje konkrétně do Německa, kde to nový kouč Vinohrad důvěrně zná díky svému bundesligovému angažmá.

„Naším cílem je vybudovat zdravou konkurenci pro všechny hráče. Kluci na sebe musí cítit tlak odpovídající nejvyšší soutěži, který pak posune výš všechny členy týmu. Je jasné, že do finální sestavy se nedostanou všichni, ale právě to by mělo kluky tlačit k tomu nejlepšímu možnému přístupu. Úkol nás, tedy realizačního týmu, pak je sestavit ten nejlepší možný tým. Samozřejmě je to o florbalových kvalitách, ale také o lidských vlastnostech a schopnosti konkrétních lidí spolupracovat a najít si v týmu svou roli, ve které mohou být prospěšní,“ dodal Kapucián.

Instagram

SKV Florbal

Společně K Vítězství

Začali jsme v partě kamarádů a malé tělocvičně o pár metrech. Postupem času se z nás stal velký klub, hrající elitní soutěže - Superligu mužů a 1. ligu žen.
Přesto jsme si však zvládli uchovat to nejdůležitější - rodinnou atmosféru a unikátní duch SKV.

Naším domovem je sportovní areál Sokola Vinohrady v samém centru Prahy. Místo s nesmazatelnou historií. Jsme hrdí, že jako součást Sokola můžeme psát její další kapitoly.