Definitivně Sokolem. Juniorský mistr světa Vojtěch Klápa přestupuje do Vinohrad

24. 6. 2022

Muži A

3 minuty čtení

V uplynulých dvou sezonách působil v týmu z Rieger arény pouze na hostování, teď vedení klubu stvrdilo jeho přestup. Talentovaný forvard Vojtěch Klápa se stal kmenovým hráčem SKV. Nový trenérský tým tak bude moci šikovného střelce využít v nadcházejícím ročníku Livesport Superligy.

19letý Vojtěch Klápa odehrál ve žlutočerném dohromady 38 zápasů v základní části a zapsal 20 gólů a 11 asistencí. Dalších šest startů přidal v letošním play down, ve kterém sokolové přetlačili Pardubice a vybojovali záchranu v nejvyšší sotuěži. V nich Klápa nasbíral dva góly a pět asistencí, dohromady tedy sedm důležitých bodů. Juniorský mistr světa z loňského roku se stal nedílnou součástí základní sestavy.

„Předchozí Vojtovo hostování u nás mělo výrazný vliv na jeho účast na úspěšněm mistrovství světa juniorů. To, že se rozhodl pokračovat napevno v SKV i po juniorském šampionátu znamená, že vidí tuhle cestu jako správnou pro svůj další rozvoj. I z tohoto důvodu jsem za tenhle přestup rád. Je potvrzením toho, že na Vinohradech je pro rozvoj talentovaných hráčů správné prostředí,“ uvítal Klápu po finálním přestupu viceprezident klubu Jiří Buchta.

„Vojta je stále ještě mladý kluk. Je mu 19 let a očekávám, že v  následujících letech bude stále herně růst a dozrávat. Věřím, že se bude do budoucna čím dál více stávat jedním ze základních stavebních kamenů týmového jádra,“ dodal Buchta na adresu talentovaného mladíka.

„Jsem moc rád, že se nám povedlo uskutečnit společný cíl klubu i hráče, což byl trvalý přestup pod křídla SKV. Jednání byla dlouhá a náročná, ale nakonec se podařilo najít s Tatranem společnou dohodu,“ popsal své dojmy Jan Kapucián, který byl po uplynulém ročníku jmenován novým trenérem vinohradského A týmu.

„Vojta je mladý hráč a juniorský mistr světa, ale nyní přichází do další fáze kariérního růstu. Bude důležité na sobě neustále pracovat a zlepšovat se každým dnem. Nejenom jako hráč, ale i jako člověk,“ věří v progres Klápy Kapucián.

Sám hráč bude moci rozšířit své solidní statistiky a říci si ještě o větší pozornost v rámci nejvyšší soutěže. V uplynulém ročníku například vsítil krásné góly do sítě svého předchozího mateřského klubu ze Střešovic. „Vinohrady mi věří a dávají mi dostatek prostoru na hřišti na to, abych se mohl posouvat. Následující sezony budou těžké, ale je to pro mě velká výzva. Zároveň v týmu panuje skvělá atmosféra,“ dodal k dokončení přestupu Klápa.

 

Instagram

SKV Florbal

Společně K Vítězství

Začali jsme v partě kamarádů a malé tělocvičně o pár metrech. Postupem času se z nás stal velký klub, hrající elitní soutěže - Superligu mužů a 1. ligu žen.
Přesto jsme si však zvládli uchovat to nejdůležitější - rodinnou atmosféru a unikátní duch SKV.

Naším domovem je sportovní areál Sokola Vinohrady v samém centru Prahy. Místo s nesmazatelnou historií. Jsme hrdí, že jako součást Sokola můžeme psát její další kapitoly.