Zlato z Czech Open mají Ladies i Stuchlíci a spol.!

15. 8. 2022

Klub

4 minuty čtení

Ladies po dvou letech opět dosáhly na vrchol! Na letošním Czech Open sice nezaznamenaly ani jeden bod v základní skupině, vyřazovací částí pak ale prolétly jako uragán a radují se ze zisku zlata. Na první místo dosáhli také chlapci z Legs Miserables, jehož jádro tvořili současní nebo bývalí hráči Královských Vinohrad včetně bratrů Stuchlíků nebo Milana Bíny.

Ladies se v těžké skupině nedařilo a postupně zapsaly porážky se Slavií Plzeň, Spartou a švýcarským Klotenem. Jenže pak se svěřenkyně koučů Skály a Kovače vyburcovaly k velkým výkonům. V úvodním kole play off porazily soupeře z 1. ligy Black Angels, následně zdolaly ještě nedávno extraligové Židenice a po dvou nájezdových loteriích vyřadily Panthers Praha a Prague Tigers.

Cesta tedy vedla až do nedělního finále na Podvinném mlýně. V boji o zlato se proti Sokolu postavil tým s názvem Bábovky, za který hrála řada známých florbalových osobností včetně Elišky Vrátné, Martiny Čapkové nebo Martiny Kleinové. V tomto celku nastoupila také Ivana Hyršlová, bývalá hráčka SKV. Finále se od začátku vyvíjelo pro Vinohrady dobře. Dvakrát se v první půli trefila Angelika Bližňáková a Vinohrady vedly 3:1.

Jenže v závěru prvního poločasu soupeř snížil a po přestávce dokonce vyrovnal. Poslední desetiminutovku ovšem měly Ladies skvělou a třemi brankami rozhodly o svém triumfu. SKV dokráčelo na zlatý vrchol v ženské open kategorie podruhé během posledních tří ročníků. Pro trenéry i pro tým je to dobré povzbuzení před startem další prvoligové sezony.

Velký úspěch zaznamenali hráči Legs Miserables. Tým složený ze současných či bývalých opor SKV doplněný o Martina Skřivánka či Jiřího Bauera z Chodova prošel turnajem pouze s jednou porážkou ve skupině. Pak už Stuchlíci a spol. pouze vítězili a nakonec si po finálovém triumfu nad Třincem zaslouženě došli pro trofej. Milan Bína byl vyhlášen nejlepším střelcem, Martin Dejmal pak nejlepším brankářem. V cestě za titulem Legs Miserables v 1/16 finále vyřadili vinohradskou Benfiku.

Ta se po prvním ne tak vydařeném dni vzepjala v pátek k velkým výkonům. Po tuhé bitvě na branickém Hamru porazila silný celek IBK Södra Böhmen, který letos tvořili také hráči ze švýcarské NLA. Následoval pohodlný vstup do play off (7:0 proti německému soupeři) a cenná výhra nad Wizards. To vyneslo Lukáši Chvátalovi a spol. postup do sobotní fáze turnaje. Tam už ale žlutočerní narazili na velmi silného oponenta a po boji padli. Do stejné fáze turnaje se propracoval tým U23, kterému vystavila stopku Plzeň.

Výsledky Czech Open 2022:

Ženy A:
SKV - FBŠ Slavia Plzeň 0:2
SKV - ACEMA Sparta Praha 1:4
SKV - Kloten-Dietlikon Jets 2:3
SKV - Black Angels 4:1
SKV - K1 Florbal Židenice 2:1
SKV - Panthers Praha 3:2 po sam. náj.
SKV - Prague Tigers 4:3 po sam. náj.
SKV - Bábovky 6:3

Muži B:
SKV - Rheintal Gatos 3:3
SKV - TJ Slovan Havířov 1:2
SKV - IBK Södra Böhmen I Swiss Union 2:1
SKV - Caipiranhhas 7:0
SKV - Wizards SO Praha 10 3:1
SKV - Legs Miserables 1:9

Muži U23:
SKV - Los Pingüinos Galactiocs 1:1
SKV - Kutná Hora 4:4
SKV - FBC Přerov 3:0
SKV - Olymp Florbal 5:2
SKV - FBŠ Slavia Plzeň PRO 2:5

Torza Sorry:
Torza Sorry - FBC Dynamo Strakonice 1:4
Torza Sorry - FBC Orca Krnov 3:9
Torza Sorry - Baar United 2:3
Torza Sorry - VKTP 1:13

Legs Miserables:
Legs Miserables - Hockey Eintracht Steglitz 8:0
Legs Miserables - Tatran Střešovice Red 3:4
Legs Miserables - VKTP 5:2
Legs Miserables - TJ Sokol Letovice 17:4
Legs Miserables - SKV 9:1
Legs Miserables - Panthers Praha 5:3
Legs Miserables - IBK Södra Böhmen I Swiss Union 5:2
Legs Miserables - TJ Sokol Hluboké Mašúvky 9:3
Legs Miserables - FBC Intevo Třinec 2:5

Instagram

SKV Florbal

Společně K Vítězství

Začali jsme v partě kamarádů a malé tělocvičně o pár metrech. Postupem času se z nás stal velký klub, hrající elitní soutěže - Superligu mužů a 1. ligu žen.
Přesto jsme si však zvládli uchovat to nejdůležitější - rodinnou atmosféru a unikátní duch SKV.

Naším domovem je sportovní areál Sokola Vinohrady v samém centru Prahy. Místo s nesmazatelnou historií. Jsme hrdí, že jako součást Sokola můžeme psát její další kapitoly.