Čtyři zápasy, čtyři výhry! Vinohrady ovládly turnaj v Německu

30. 8. 2022

Muži A

3 minuty čtení

Se čtyřmi triumfy prolétli svěřenci trenéra Jana Kapuciána turnajem v německém Wernigerode. Sokolové postupně porazili Lipsko, Weißenfels, Holzbüttgen a domácí Red Devils. Před startem superligového ročníku je to pro žlutočerné příjemná vzpruha!

Sparkassen Cup se uskutečnil v městské hale ve Wernigerode a kromě Vinohrad se ho zúčasnily přední týmy z německé Bundesligy - konkrétně mistr (Holzbüttgen), vicemistr (Weißenfels) a pátý celek po zákaldní části minulé sezony (MFBC Lipsko). Domácí červení ďáblové obsadili v posledním ročníku devátou pozici.

Vinohradští vstoupili v pátek do turnaje vysokou výhrou 8:1 nad Lipskem. V sobotu následovalo těsné vítězství nad kvalitním Weißenfelsem, za který nastupuje řada německých reprezentantů, a večer přišla další vysoká výhra (8:3), tentokrát nad domácím celkem. V neděli sokolové stvrdili svou dominanci na turnaji triumfem 4:1 nad německým úřadujícím mistrem.

„Turnaj v Německu hodnotíme velmi pozitivně jak z hlediska herního představení, tak po organizační stránce. Soupeři byli kvalitní hlavně po fyzické stránce, a tudíž nám to dalo prostor využít naši lepší taktickou připravenost. I na ní ale stále ještě musíme do začátku soutěže pracovat. Cílem bylo turnaj vyhrát. Velkým bonusem byla čtyři vítězství ze čtyř zápasů v základní hrací době,“ zhodnotil víkend v Německu kouč Kapucián.

Sokolové načnou novou sezonu Livesport Superligy v neděli 11. září, kdy vyzvou střešovický Tatran. Zápas budou doprovázet oslavy výročí 25 let od založení klubu. Připraven bude doprovodný program, fanshop a superligovému utkání budou předcházet duely ženského A týmu a mužské Benfiky.

VÝSLEDKY SPARKASSEN CUPU 2022:

Pátek 26. 8. 2022:
MFBC Leipzig – Sokol Královské Vinohrady 1:8
Red Devils Wernigerode – UHC Sparkasse Weißenfels 1:10

Sobota 27. 8. 2022:
UHC Sparkasse Weißenfels – DJK Holzbüttgen 6:4
MFBC Leipzig – Red Devils Wernigerode 7:3
Sokol Královské Vinohrady – UHC Sparkasse Weißenfels 4:3
DJK Holzbüttgen – MFBC Leipzig 3:8
Red Devils Wernigerode – Sokol Královské Vinohrady 3:8

Neděle 28. 8. 2022:
Sokol Královské Vinohrady – DJK Holzbüttgen 4:1
UHC Sparkasse Weißenfels – MFBC Leipzig 6:5
DJK Holzbüttgen – Red Devils Wernigerode 9:4

Konečné pořadí:
1. Sokol Královské Vinohrady
2. UHC Sparkasse Weißenfels
3. MFBC Leipzig
4. DJK Holzbüttgen
5. Red Devils Wernigerode

 

Instagram

SKV Florbal

Společně K Vítězství

Začali jsme v partě kamarádů a malé tělocvičně o pár metrech. Postupem času se z nás stal velký klub, hrající elitní soutěže - Superligu mužů a 1. ligu žen.
Přesto jsme si však zvládli uchovat to nejdůležitější - rodinnou atmosféru a unikátní duch SKV.

Naším domovem je sportovní areál Sokola Vinohrady v samém centru Prahy. Místo s nesmazatelnou historií. Jsme hrdí, že jako součást Sokola můžeme psát její další kapitoly.