Posila do ofenzivy! Z Chodova přichází Ondřej Plíhal

5. 9. 2022

Muži A

2 minuty čtení

V 25 letech už má solidní zkušenosti s nejvyšší soutěží, ve které za Chodov odehrál dohromady 174 utkání. Nyní bude usilovat o góly v dresu SKV. 25letý útočník Ondřej Plíhal posílil ofenzivu Vinohrad a naskočit může už do prvního utkání se střešovickým Tatranem, které se nezadržitelně blíží.

„Po odchodu z Chodova jsem dlouho zvažoval kde s florbalem pokračovat. Věděl jsem, že bych chtěl zůstat na nejvyšší úrovni. Z nabídek, které jsem měl v superlize, mi nakonec varianta Vinohrad dávala největší smysl. Zároveň jsme se lidsky potkali s Jirkou Buchtou, a tak jsme si podali ruku,“ popsal jednání o přesunu do vinohradského klubu.

Na Chodově odehrál 174 utkání, zapsal 59 bodů a v sezoně 2016/17 byl u mistrovského titulu, který celek z Jižního Města vybojoval. „Přišel jsem z Chodova s velkým očekáváním a jsem rád, že jsme přípravu na sezonu nezaspali. Práci, kterou jsme s týmem přes léto udělali, hodnotím pozitivně. Palec nahoru pro Bolka i všechny, kdo za sestavením tréninků stojí,“ pochvaluje si letní přípravné období.

„Za příchod Ondřeje Plíhala jsme velmi rádi, jde příkladem nasazením v tréninku. Na hřišti do nově tvořeného týmu zapadl velmi rychle i po lidské stránce, což je pro nás důležité a těšíme se na spolupráci,“ řekl k příchodu nové posily kouč Jan Kapucián, jenž kromě Plíhala v mužstvu přivítal i další posily, které už jsme před časem oznamovaly - bratry Gärtnerovy, lotyšského brankáře Robertse Blumbergse a natrvalo do SKV přestoupil také Vojtěch Klápa, který předtím v Rieger aréně pouze hostoval.

Ondřej Plíhal se na novou výzvu v podobě angažmá ve Vinohradech těší. „Chtěl bych svůj přínos ukázat jak na hřišti, tak i v kabině, ale hlavně je pro mě důležité, abychom fungovali jako tým a byli dobrá parta. Mužstvo je poměrně mladé a ambiciózní. Nakonec bude jenom na nás, jaký výsledek si v sezoně uhrajeme. Když budeme disciplinovaní, můžeme klidně pomýšlet na vyšší příčky než v minulém ročníku,“ dodal útočník na závěr.

Instagram

SKV Florbal

Společně K Vítězství

Začali jsme v partě kamarádů a malé tělocvičně o pár metrech. Postupem času se z nás stal velký klub, hrající elitní soutěže - Superligu mužů a 1. ligu žen.
Přesto jsme si však zvládli uchovat to nejdůležitější - rodinnou atmosféru a unikátní duch SKV.

Naším domovem je sportovní areál Sokola Vinohrady v samém centru Prahy. Místo s nesmazatelnou historií. Jsme hrdí, že jako součást Sokola můžeme psát její další kapitoly.