SKV oslaví 25 let duelem se střešovickým Tatranem

7. 9. 2022

Muži A

6 minut čtení

Už je to 25 let, co na florbalovou mapu vstoupil oddíl, jehož jádro tvořili hráči spojení se ZŠ Lupáčova. Čtvrt století od založení vinohradského florbalu oslaví klub v rámci pražského derby se střešovickým Tatranem. Duel úvodního kola nové sezony Livesport Superligy se uskuteční v neděli 11. září od 17:30 v sokolovně v Riegrových sadech.

Na úvod 16násobný mistr a stříbrný tým poslední sezony

Sokolové si nemohli pro úvodní kolo nového superligového ročníku přát atraktivnějšího soupeře. Do Rieger arény totiž dorazí nejúspěšnější klub České republiky 16násobný mistr Tatran Střešovice. Tým kolem reprezentační hvězdy Marka Beneše postoupil v minulé sezoně až do superfinále, kde po velkém boji podlehl v prodloužení Mladé Boleslavi.

Za Střešovické nastupuje řada zvučných jmen – kapitán národního týmu Ondřej Němeček. Už zmíněný lídr Marek Beneš, další reprezentant Matěj Havlas, kanonýr David Šimek, mladý šikovný bek Bohumil Piskáček a další. Mužstvo vede střešovická legenda a sedminásobný mistr ligy Milan Fridrich. I letos to červenočerní myslí s útokem na titul velice vážně. A proto se bude na hřišti od první minuty na co koukat.

Nový realizační tým a řada posil!

A tým Vinohrad doznal oproti minulé sezoně poměrně dost změn. Ta největší se uskutečnila v realizačním týmu. Po třech sezonách lavičku opustili Michal Kotlas a David Bouša, kteří se v sezoně 2019/2020 postarali o historický úspěch. SKV totiž pod jejich vedením premiérově postoupilo do play off. V nadcházejících dvou ročnících poznamenaných pandemií koronaviru Vinohrady udržely příslušnost v nejvyšší soutěži a letos chtějí zamířit zase o něco výš.

To už však bude pod taktovkou nového realizačního týmu vedeného Janem Kapuciánem. Bývalý hráč SKV má k ruce Miroslava Purkrábka, jenž v minulé sezoně vedl juniory a téměř po celou dobu svého vinohradského angažmá se v různých pozicích objevoval u A týmu. Realizační tým doplňují také kondiční trenér Boleslav Kytka a vedoucí družstva Jiří Buchta.

I kádr se z velké části obměnil. Klub angažoval lotyšského brankáře Robertse Blumbergse. Od protinožců dorazili bratři Tomáš a Daniel Gärtnerovi, kteří reprezentují Austrálii a měli by se objevit i na blížícím se mistrovství světa. Z Chomutova přišli Tadeáš Melíšek a Radek Kužel, z Chodova Ondřej Plíhal a z béčka se do elitního týmu posunuli Jan Otta a Petr Blažej. Natrvalo se pak hráčem SKV stal Vojtěch Klápa, v minulosti totiž na Vinohradech z Tatranu pouze hostoval.

Ze Střešovic se rovněž vrátil odchovanec SKV Jiří Procházka. V brankovišti se kromě Lotyše Blumbergse může objevit Aleš Křepelka z Jindřichova Hradce nebo 19letý mladíček Matěj Šefl. V neposlední řadě je třeba zmínit, že fanoušci nepřijdou o kousky bratrů Stuchlíků, stálice SKV zůstaly součástí mužstva. Jak to tak bývá, trenéři se museli vyrovnat také s odchody. Kádr opustili Viktor Kopecký, Jan Fiala, Oliver Gold, Štěpán Čuda, David Ježek, Marek Paštika, Karel Šantora, Petr Musil a kapitán Lukáš Lanc. Pásku proto natrvalo převezme Petr Hartman.

Ve hře i ženy a muži B!

Florbalový program načnou už v 11 hodin dopoledne vinohradské ženy, které rozjedou další sezonu v 1. lize, tedy ve druhé nejvyšší soutěži. Ve 2. kole se střetnou s Českou Lípou. I letos mají „Ladies“ ty nejvyšší ambice a budou se prát o postup zpět mezi elitu, kde mezi lety 2013 až 2018 odehrály celkem pět sezon. Nyní se ženský A tým pokusí o návrat a pomoci k tomu mohou noví ambiciózní koučové. Ze Sparty totiž do Rieger arény přišli František Kovač a Jan Skála.

Po ženách se na hrací ploše objeví mužská Benfika, jenž vždy poskytuje záruku v podobě zábavy a dobrého florbalu. Navíc za ni nastupuje několik bývalých hráčů A týmu (například Radovan Vnuk, Jan Svoboda, Lukáš Chvátal nebo Jakub Záň). Muži B se v rámci divize A utkají s Děčínem. Po nich už bude následovat Livesport Superliga. A diváci se mohou těšit na to, že se všechny tři nedělní zápasy uskuteční na položeném superligovém povrchu.

Nutno ještě dodat, že letošní sezona bude pro vinohradský Sokol přelomová. Hned tři mládežnické týmy totiž nastoupí do duelů v nejvyšších soutěžích. Po loňské premiéře juniorů se k nim přidají dorostenci a také juniorky. Čekají je těžké zápasy a měření s těmi nejlepšími!

Vstupné dobrovolné!

Po celý slavnostní den bude vstupné do vinohradské sokolovny dobrovolné, to se týká i večerního utkání Livesport Superligy. Kromě samotných duelů bude připraven mimoflorbalový program. Všichni příznivci jsou do ochozů vinohradské sokolovny srdečně zváni!

Nedělní program ve vinohradské sokolovně:

11:00 Ženy A vs. FBC Česká Lípa
ONLINE | BULLETIN

14:00 Muži B vs. 1. FBC Děčín IV
ONLINE

17:30 Muži A vs. Tatran Střešovice
ONLINE | VIDEO | BULLETIN

Instagram

SKV Florbal

Společně K Vítězství

Začali jsme v partě kamarádů a malé tělocvičně o pár metrech. Postupem času se z nás stal velký klub, hrající elitní soutěže - Superligu mužů a 1. ligu žen.
Přesto jsme si však zvládli uchovat to nejdůležitější - rodinnou atmosféru a unikátní duch SKV.

Naším domovem je sportovní areál Sokola Vinohrady v samém centru Prahy. Místo s nesmazatelnou historií. Jsme hrdí, že jako součást Sokola můžeme psát její další kapitoly.