Nové tváře v Rieger aréně: představujeme letní posily

9. 9. 2022

Muži A

4 minuty čtení

Vinohrady přes léto značně obměnily kádr. Diváci na startu sezony neuvidí v akci Viktora Kopeckého, Jana Fialu, Olivera Golda, Davida Ježka, Marka Paštiku, bývalého kapitána Lukáše Lance, Štěpána Čudu a brankáře Karla Šantora s Petrem Musilem. Realizační tým Jana Kapuicána se ale naopak bude moci spolehnout na řadu posil. Ty vám nyní můžeme představit.

Za áčko Chodova začal Ondřej Plíhal nastupovat už v juniorském věku a celkově zapsal za celek z Jižního Města 174 zápasů. Na svém kontě má i  mistrovský titul. 25letý útočník přichází s cílem okysličit útočnou fázi Vinohrad.

Dva reprezentanti Austrálie, světoběžníci a teď už i hráči SKV. Vinohrady vítají v týmu bratry Gärtnerovy. Daniel a Tomáš se pokusí pozvednout útočnou sílu celku z Rieger arény a zároveň doufají, že se ve žlutočerném dresu dobře připraví na nadcházející mistrovství světa, na kterém budou opět hájit barvy protinožců.

Vojtěch Klápa v předchozích dvou ročnících v SKV hostoval, nyní klub dotáhl jeho trvalý přestup. Juniorský mistr světa se v uplynulém období stal nedílnou součástí vinohradské sestavy a hrozbou pro soupeře. V minulém ročníku zapsal v základní části 24 kanadských bodů, dalších sedm přidal v play down.

Z Chomutova do Rieger arény dorazili útočník Tadeáš Melíšek na přestup a obránce Erich Kellermann na roční hostování. Tadeáš, rodák z jižních Čech, v minulém ročníku první ligy nasbíral přes 40 kanadských bodů a byl jedním z tahounů ofenzivy Chomutova. Erich vyniká nadstandardní fyzickou připraveností, která se mu bude v superligových soubojích určitě hodit.

SKV rovněž vyztužilo obranu. Z Tatranu se vrací Jiří Procházka, který je vinohradským odchovancem, v Rieger aréně totiž začínal už jako elév. Z florblaového Ústí bude na Vinohradech hostovat Radek Kužel, po Erichu Kellermannovi další obránce s výbornou kondiční připraveností.

Po odchodech Petra Musila, Karla Šantory a Matyáše Lorence, tedy kompletního brankářského týmu z minulé sezony, se muselo SKV činit na přestupním poli i na tomto postu. Z Lotyšska proto přichází Roberts Blumbergs, jenž doteď působil v mužstvu Kekava Bulldogs. Vedle něj bude gólmanský tým tvořit Aleš Křepelka, rodák z jihu Čech a odchovanec Milevska. Třetím do party je Matěj Šefl. Ten v minulé sezoně hájil branku juniorů, letos ho čeká první plnohodnotná sezona mezi muži.

Z B týmu se pak do áčka propracovali vinohradští odchovanci obránce Jan Otta a útočník Petr Blažej, kteří už v minulosti do elitního celku nakoukli. Nyní dostanou další šanci se ukázat. Součástí kádru zůstávají i odchovanci Vojtěch Máca, Pavel Hájek, Jan Pinkas a junior Richard Kellenberger.

Instagram

SKV Florbal

Společně K Vítězství

Začali jsme v partě kamarádů a malé tělocvičně o pár metrech. Postupem času se z nás stal velký klub, hrající elitní soutěže - Superligu mužů a 1. ligu žen.
Přesto jsme si však zvládli uchovat to nejdůležitější - rodinnou atmosféru a unikátní duch SKV.

Naším domovem je sportovní areál Sokola Vinohrady v samém centru Prahy. Místo s nesmazatelnou historií. Jsme hrdí, že jako součást Sokola můžeme psát její další kapitoly.